Uutisen päiväys

31.10.2005← Takaisin

Suomen maastohiihtojoukkueet kovilla tavoitteilla Torinoa kohti

Suomen maastohiihtomaajoukkueet kertoivat maanantaina Saariselällä median edustajille tulevan kauden kovat tavoitteensa Torinon olympiakisoista.

Miesten valmennuksesta vastaavan päävalmentaja Reijo Jylhän papereissa Torinon tavoitteiksi on merkitty yksi henkilökohtainen ja yksi joukkuemitali. Naisten valmentajan Ismo Hämäläinen pisti vielä vähän paremmaksi yhdellä henkilökohtaisella ja kahdella viestimitalilla.
- Tavoitteet ja odotukset on erotettava toisistaan. Tavoitteiden täytyy olla riittävän kovia, Jylhä kertoi muistuttaen, että miesten tavoite on puhtaasti urheilijoiden asettama.
Naisten puolella potentiaalisia menestyjiä löytyy jo viime MM-kisojenkin ja kahden hopean perusteella ja urheilijoilta Torinon tavoitteita kysyttäessä päämäärät ovat selvät:
- Olympiakultaa, Virpi Kuitunen sanoi.
- Olympiamitali, Aino-Kaisa Saarinen jatkoi.
Lista jatkui vielä viestimitalilla, pistesijoituksilla ja muulla menestyksellä. Ja jos naishiihtäjien päämatka-ajatuksia seurataan, voi jo tässä vaiheessa kertoa, että 10 km perinteisen joukkuepaikat jo täytetty. Matkalle ilmoittautuivat nimittäin jo Kuitunen, Saarinen, Kirsi Välimaa, Mona-Liisa Malvalehto.
Miesten puolella Teemu Kattilakoski ilmoitti hakevansa olympiakisojen päätösmatkalta, 50 km vapaalta mitalia, mikä on hänen mielestään varsin looginen jatkumo edelliskausien arvokisamenestykselle.
- Kun on kahdesti hiihtänyt kympin sakkiin, niin ei oikein muuta voi enää tavoitella, hän totesi.
Muuten menestystä odotetaan erityisesti sprintistä sekä viestistä. Suomen miehethän eivät ole onnistuneet viestissä vuosikausiin, sillä aina joku lenkki on pettänyt. Sami Jauhojärvi totesikin pitävänsä viestiä päämatkanaan.
- Ja sillä matkalla on tarkoitus hiihtää niin kovaa, että Suomen joukkue pidetään mitalikannassa kiinni, hän vakuutti.