Uutisen päiväys

12.11.2006← Takaisin

Suomen joukkueet Jällivaaran ja Rukan maailmancupeihin valittu

Suomen maastohiihtojoukkueet Jällivaaran ja Rukan maailmancupeihin sinetöityivät Saariselällä viikonloppuna käytyjen katsastuskilpailujen jälkeen.

Jällivaaran osalta valmennusjohto valitsi joukkueeseen Saariselän perusteella Kirsi Välimaan, Matti Heikkisen ja Ville Nousiaisen.
”Tämä päivä tarkensi valintaa Villen osalta, samoin Kirsi nousi tämän päivän perusteella joukkueeseen. Matin tämän päivän erittäin vahva hiihto on viestiin perinteisen osuudelle hyvä näyttö”, maajoukkuevalmentaja Eero Hietanen tuumi.

Rukan sprinttiin valtaosa paikoista jaettiin lauantaina hiihdetyn sprintin tulosten perusteella, jolloin joukkueeseen nousivat Mona-Liisa Malvalehto, Pirjo Manninen, Olli-Pekka Tolvanen, Sami Jauhojärvi ja Matias Strandvall.
”Ilahduttavaa oli Monan vahva hiihto. Se oli kova näyttö, kun hän hallitsi aika-ajosta lähtien ja hiihto oli helppoa. Samoin O-P Tolvanen oli ehkä suurin yllätys, hänkin hallitsi aika-ajosta lähtien. Myös Strandvallin hiihto oli hyvä. Nuoret tuovat lisäväriä joukkueeseen”, Hietanen kommentoi 21-vuotiaista Tolvasesta ja Strandvallista.
Villillä kortilla joukkueeseen nousivat Kirsi Perälä, Jari Joutsen ja Lauri Pyykönen. Joutsen oli Düsseldorfissa maailmancupin avauksessa paras suomalainen mieshiihtäjä (21:s), mutta ei Saariselällä flunssan vuoksi kilpallut.

Rukan normaalimatkojen kilpailuihin joukkueeseen nousivat Saariselän sunnuntain kilpailujen tulosten perusteella Heikkinen, Välimaa ja Jauhojärvi. Villillä kortilla joukkueeseen nousivat Milla Saari, Nousiainen ja Pyykönen.
”Milla on hiihtänyt katsastuskisoja tunnollisesti ja hyvin. Hän oli jo Düsseldorfin sprinttiin varalla, Oloksen hiihto ei ihan riittänyt Jällivaaraan, mutta tänään hän oli viidenneksi paras suomalainen ja valittiin Rukalle”, Hietanen perusteli.
”Late (Pyykönen) hiihti tänään sitä vauhtia, että oli neljänneksi paras suomalainen ja valittiin suoraan tulosten perusteella”, Hietanen jatkoi.

Lisätietoa valintakriteereistä: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailut/katsastukset_ja_tarkkailut/

Saariselän kilpailujen tulokset: http://www.inarinyritys.net/


Suomen joukkueet:

Jällivaara, Ruotsi, 18.-19.11. (18.11. vapaan hiihtotavan naisten 10 km ja miesten 15 km, 19.11. naisten 4x5 km ja miesten 4x10 km viestit)
Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi, Kati Venäläinen Noormarkun Nopsa, Kirsi Välimaa Jämin Jänne.
Miehet: Matti Heikkinen Joutsan Pommi, Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Teemu Kattilakoski Alavieskan Viri, Juha Lallukka Joutsan Pommi, Ville Nousiainen Kiteen Urheilijat.

Ruka, Kuusamo, Nordic Opening 25.-26.11. (25.11. perinteisen hiihtotavan sprintit, 26.11. naisten 10 km ja miesten 15 km perinteisellä hiihtotavalla)
Naiset:
Sprintti: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Mona-Liisa Malvalehto Ounasvaaran Hiihtoseura, Pirjo Manninen Ounasvaaran Hiihtoseura, Kirsi Perälä Korpilahden Martti, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi, Kati Venäläinen Noormarkun Nopsa. Varalla: Marjo Korander Vihdin Viesti.
10 km: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Milla Saari Nakkilan Vire, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi, Kirsi Välimaa Jämin Jänne. Varalla: Kati Venäläinen Noormarkun Nopsa.

Miehet:
Sprintti: Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Jari Joutsen Joutsan Pommi, Lauri Pyykönen Vantaan Hiihtoseura, Matias Strandvall IF VOM, Olli-Pekka Tolvanen Joensuun Kataja. Varalla: Ville Nousiainen Kiteen Urheilijat.
15 km: Matti Heikkinen Joutsan Pommi, Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Ville Nousiainen Kiteen Urheilijat, Lauri Pyykönen Vantaan Hiihtoseura. Varalla: Tero Similä.

Rukan kilpailuihin Suomi saa nimetä lisäksi kymmenen urheilijan kansalliset ryhmät, jotka nimetään myöhemmin.