Uutisen päiväys

9.3.2006← Takaisin

Suomen joukkue toiveikkaana ensimmäiseen kisaan

Suomen naisten alppijoukkueen päävalmentaja Michael Bont on Levillä uuden tilanteen edessä: hänellä on ensimmäistä kertaa peräti kuusi laskijaa joukkueessaan.

– Iso joukkue ei minusta kuitenkaan ole isoin asia täällä, vaan se, että olemme nyt Levillä, Bont totesi Suomen joukkueen avausinfossa.
Koska Bont ei ole valmentanut esimerkiksi Sanni Leinosta tai Tii-Maria Romaria, saapuvat Leville myös nuorten ja Eurooppa-cupin joukkueiden valmentajat ohjaamaan valmennettaviaan. Bont kantaa luonnollisesti päävastuun menestyksestä, mutta hän ei myönnä tuntevansa tästä pienintäkään painetta.
– Olympiakisojen jälkeen en tunne enää yhtään painetta, hän naurahti.
– Haluamme näyttää kotikisoissa parastamme, mutta myös nauttia laskemisesta. Odotan, että Tanja (Poutiainen) ja Henna (Raita) tekevät Levillä kauden parhaan tuloksen.
Poutiaisen kohdalla tämä tarkoittaisi voittoa, sillä hänellä on hallussaan jo maailmancupin kolmas ja olympiakisojen toinen sija. Raidalta Bont odottaa laskua 15 parhaan joukkoon.
– Olisi myös hienoa, jos joku neljästä nuoresta laskijasta (Leinonen, Romar, Marika Ollikka ja Noora Haterma) laskisi toiselle kierrokselle. Heillä on siihen minusta täydet mahdollisuudet, Bont kommentoi. 

Poutiainen lähtee voittamaan 

Tanja Poutiainen totesi Torinon olympiakisoissa tapahtuneen jotain, joka avasi koko kauden vaivanneen umpisolmun. Tätä jotain hän kuvasi ”naksahduksella”.
– Sitä on vaikea selittää konkreettisesti, mutta pujottelun ensimmäisellä kierroksella tapahtui vain joku juttu, jota olimme hakeneet koko kauden. Sen jälkeen minulla oli laskussa hyvä olo ja minun oli helppo lähteä eteenpäin, Poutiainen pohti.
– Välillä se vain on niin, että kun kulkee, niin ei tiedä miksi. Ja kun ei kulje, niin ei tiedä syytä siihenkään. Nyt minulla on hyvä ja rento fiilis lähteä laskemaan Levillä.
Edellisen Levin osakilpailun voittanut Poutiainen totesikin, että viimeisiin neljään jäljellä olevaan maailmancupin osakilpailuun hän pystyy starttaamaan varsin luottavaisin mielin.
– Jokaiseen kisaan lähden laskemaan voitosta, hän vakuutti. 

Black-rinteen metkut tunnetaan 

Suomen joukkue harjoitteli Levin Black-kisarinteessä jo viikko sitten. Joukkueen konkari Henna Raita uskoo sillä olevan oma, positiivinen vaikutuksensa.
– On helppo lähteä kisaan hyvillä fiiliksillä, kun tietää, että osaa laskea rinteen, hän totesi.
Raidan mielestä on myös erittäin positiivista, että Suomi on saanut Leville mukaan nuoria, lahjakkaita laskijoita.
– On erittäin toivottavaa, että uusia laskijoita tulee mukaan maailmancupjoukkueeseen. Uutta verta kaivataan aina ja he voivat kehittyä nopeillakin harppauksilla. Levilläkin heitä voi olla 1–2 maailmancupin pisteillä, hän arvioi.
Marika Ollikka ja Noora Haterma totesivatkin kotiyleisön vaikuttavan laskijoihin vain positiivisesti.
– Kotona on kiva kisata ja kaikki tulokset ovat kotiinpäin. Lupaan antaa kaikkeni radalla, Haterma vakuutti.
– Kyseessä on kotirinne, joten tiedämme sen metkut. Tänään harjoituksissa oli liukasta, mutta kyllä sillä pystyssä pysyy. Lumi on erilaista eri kohdissa, joten kisassa pitää olla tarkkana, Ollikka opasti.