Uutisen päiväys

27.12.2010← Takaisin

Suomen joukkue lähtee mäkiviikolle hyvistä asetelmista

Mäkijoukkueen alku kausi on sujunut hienosti ja mäkiviikolla kilpailee kuusi hyppääjää.

 

Suomen mäkijoukkueen tiedotustilaisuus järjestettiin 27. joulukuuta Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tiedotustilaisuudessa julkistettiin uusi yhteistyökumppani, Junkkari Oy  sekä uusi graafinen ilme mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueille. Hyvän alkukauden menestyksen myötä Suomen joukkueessa hyppää mäkiviikolla kuusi kilpailijaa: Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Ville Larinto, Anssi Koivuranta, Kalle Keituri ja Juha-Matti Ruuskanen.

Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä on tyytyväinen mäkiviikolle lähtevään joukkueeseen ja kysyttäessä ennustaa Janne Ahosen, Ville Larinnon ja Matti Hautamäen olevan vahvoilla kärkitaistelussa.
- Neljä upeaa kisaa, tässä meidän joukkueessa on kokemusta ja on nuoruutta, yksi urheilija on ensimmäistä kertaa mäkiviikolla. Ennen kaikkea loistava ryhmä on kasassa. Varmaan tämä tulee olemaan hieno viikko myös työnteon puolelta.
- Lähdetään haastajan asemasta mäkiviikolle, sillä  Itävaltalaiset Kofler ja Morgestern ovat kuitenkin olleet selkeäsi edellä ja pitää noteerata myös Malysz ja Ammann. Näen kyllä, että Hautamäki ja Larinto ovat alkukauden omalla hyppäämisellään haastamassa kärkikaartia, ja totta kai Ahonen tuo oman panoksensa siihen. Janne on hypännyt hyvin kotiharjoituksissa ja kysymys on nyt siitä miten hän pystyy siirtämään sen toiseen profiilin mäkeen ja siirtämään suorituksen harjoittelusta kilpailutilanteeseen, toteaa Niemelä.
- Yritetään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää. Neljä kisaa, ulkoilmaurheilua, mitä tahansa voi tapahtua. Veikkaan kumminkin Kofler, Morgi, Amman, Malysz, Ahonen, Hautamäki ja Larinto taistelevat parhaista paikoista ja sen lisäksi muutama Norjalainen, Hilde ja Jakobsen, ennakoi Niemelä.

Matti Hautamäki on tällä hetkellä maailmancupin kokonaiskilpailussa kolmantena, mutta muistutti tiedotustilaisuudessa mäkiviikon olleen yhtä poikkeusta lukuun ottamatta aina haastavia hänelle. Nyt asetelmat ovat kuitenkin hyvät, hieno alku kausi takana ja viimeistely kotimäessä Kuopion Puijolla sujui hienosti pakkaskeleistä huolimatta.
- Sama tavoite mikä on nyt ollut. Hyvänä päivänä palkintopallisija ja sehän riittää pitkälle, huonona päivänä kuudes, ja sekin riittää pitkälle, Matti vastaa tulostavoitteisiinsa pilke silmäkulmassa.

Kokonaiskisan tulostavoitetta Mäkiviikosta Hautamäki ei vielä uskalla ajatella.
- Ei sitä uskalla vielä ajatella. Totta kai kaikkien unelma on voittaa se. Jotkut voittavat sen useammin ja jotkut haaveilevat edes siitä yhdestä kerrasta. Toki se nyt on realistista haaveilla tuollaisesta.
Hautamäen suosikkimäki kiertueella on selkeä. Mäkiviikon päättävä Bischofshofen (AUT).
- Bissenihän se on vaikka siellä yleensä on mennyt aika heikostikin. Se on niitä harvoja mäkiä maailmassa, joka on poikkeaa jollain lailla näistä klooneista. Onhan se niin erilainen mäki, että siitä on pakko tykätä. 


Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com