Uutisen päiväys

8.1.2007← Takaisin

Suomen joukkue lähtee hyvillä mielin lentomäkeen

Mäkihypyn maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Norjassa Vikersundin HS207 lentomäessä.

Heti joulun jälkeen alkaneelta Keski-Euroopan mäkiviikolta vasta palannut Suomen mäkijoukkue ei jää pitkäksi aikaa paikalleen vaan suuntaa jo torstaina seuraaviin osakilpailuihin, jotka pidetään Norjassa Vikersundin HS207 lentomäessä 12.-14.1.2007. Suomen joukkueessa hyppäävät Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Arttu Lappi, Veli-Matti Lindström ja Harri Olli.

Päävalmentaja Tommi Nikusen mukaan lentomäki aina sytyttää joukkueen.
- Jos olosuhteet Suomessa olisivat toisenlaiset, olisimme ehkä harkinneet kotimaahan harjoittelemaan jäämistä. Nyt lähdemme hyvillä mielin lentomäkeen, vaikka ei siellä hyppääminen ole yhtään sen helpompaa kuin muuallakaan, päin vastoin, ne jotka ovat kunnossa, ovat edelleen hyviä, erot vain kasvavat entistä suuremmiksi, Nikunen arvioi.
- Uskon, että joukkueestamme joku voi saada ahaa-elämyksen, jota tarvitaan. Kaikki hyppääjät viihtyvät lentomäessä hyvin. Vasta toista kertaa mukana olevalle Harri Ollille asiassa voi olla vielä uutuuden viehätystäkin, päävalmentaja jatkoi ja sanoi itsekin lähtevänsä mielellään Vikersundiin, onhan kyseessä paikka, jossa hän ei koskaan ole tähän mennessä käynyt.
- Aika harvoin uusia paikkoja enää tulee vastaan. Etukäteistietojen mukaan Vikersundiin ollaan järjestämässä todella suuria juhlia. Mäkiviikon voittaja Anders Jacobsen on siitä läheltä kotoisin ja toisaalta lisämaustetta asialle antaa kilpailutilanne, joka Norjassa on menossa. Siellä on harkittu aivan uuden lentomäen rakentamista jonnekin ihan toiseen paikkaan, eikä Vikersundissa aiota suosiolta luovuttaa, Nikunen tiesi.

Ohjelma

Vikersundin kisojen nettisivuilta osoitteesta www.vikersund.no/voidaankin todeta, että tapahtumaan on panostettu. Juhlat alkoivat jo viime viikonloppuna ja mukana listoilla on monenlaista jumalanpalveluksesta Elvikseen, ennen kuin varsinaiseen kisaan päästään.

Viralliset harjoitukset alkavat jo keskiviikkona 10. tammikuuta. Karsinta on vuorossa perjantaina 12. tammikuuta klo 15. Lauantaina 1. kilpailukierros alkaa klo 17 ja sunnuntaina klo 14.45.

Kisat televisiossa

Kisoja voi Suomessa seurata MTV3:lla lauantaina alkaen klo 16.45 ja sunnuntaina alkaen klo 14.30. Kisat ovat nähtävissä suorina lähetyksissä myös Eurosportilta.