Uutisen päiväys

1.10.2006← Takaisin

Suomen joukkue Düsseldorfin cup-avaukseen yhtä paikkaa vaille nimetty

Suomen joukkue maastohiihdon maailmancupin sprinttiavaukseen Saksan Düsseldorfiin muotoutui suurelta osin sunnuntaina Vuokatissa käydyn katsastuskilpailun perusteella. Suomella on naisissa kuusi paikkaa, miehissä viisi.

Naisissa viime kauden perusteella nimetyt paikat ovat Virpi Kuitusella, Aino-Kaisa Saarisella ja Kati Venäläisellä, Vuokatin kilpailun tulosten perusteella joukkueeseen nousivat kilpailun voittanut Pirjo Manninen ja aika-ajon nopein Kirsi Perälä.

Kilpailussa kolmanneksi sijoittunut Mona-Liisa Malvalehto valittiin ns. villillä kortilla, kilpailun kakkoseksi sijoittunut Milla Saari jäi varalle.
"Valinnassa painotettiin aika-ajoa, jossa Mona oli Millaa parempi (Malvalehto kolmas, Saari neljäs)", sprinttimaajoukkueen valmentaja Vesa Mäkipää kertoi.

Düsseldorfiin nimettiin myös Riitta-Liisa Roponen, joka osallistuu vain vapaan sprinttiviestiin. Roponen ei Vuokatin katsastuksessa hiihtänyt.
"Roposella on vahvat esitykset vapaan sprinttiviestissä (MM-hopeaa 2005 ja maailmancupin kakkossija Sapporosta viime maaliskuussa, molemmat Pirjo Mannisen kanssa). Katsottiin, että hänen on hyvä saada kilpailutuntumaa Sapporoa ajatellen", Mäkipää perusteli.

Suomen miesten kiintiö sprintissä on viisi paikkaa. Nimettyjä paikkoja ei ole kenelläkään, joten Vuokatin katsastuksesta joukkueeseen nousivat kilpailun voittaja Jari Joutsen ja kakkonen Kusti Kittilä sekä aika-ajojen kaksi parasta Kalle Lassila ja Jari Poikela. Villillä kortilla valittava viides edustaja jätettiin vielä nimeämättä. Valinta tehdään Jämillä 14. lokakuuta hiihdettävän sprintticupin finaalin jälkeen.

Suomen joukkue maailmancupin avauskilpailuun Saksan Düsseldorfiin 28.-29. lokakuuta:

Naiset: Virpi Kuitunen, Mona-Liisa Malvalehto, Pirjo Manninen, Kirsi Perälä, Riitta-Liisa Roponen, Aino-Kaisa Saarinen ja Kati Venäläinen. Roponen osallistuu ainoastaan parisprinttiin. Varalla: Milla Saari.

Miehet: Jari Joutsen, Kusti Kittilä, Kalle Lassila ja Jari Poikela. Miesten joukkueeseen nimetään viides edustaja Jämillä 14. lokakuuta käytävän kansallisen sprintticupin finaalikilpailun jälkeen.

Lisätietoja Düsseldorfin kisasta: http://www.schnee-in-duesseldorf.de/.