Uutisen päiväys

26.9.2006← Takaisin

Suomelta kuusi hyppääjää mäkihypyn FIS kesä Grand Prix:n finaalikilpailuihin

    Mäkihypyn kaksi viimeistä FIS kesä Grand Prix:n osakilpailua hypätään Saksassa 30.9. Klingenthalissa ja 3.10. Oberhofissa.

    - Suomalaiset ovat säästeliäästi kiertäneet näitä FIS kesä Grand Prix:n kilpailuja. Olemme osallistuneet vain sen verran, että nähdään missä mennään, mistä lähdetään uuteen kauteen, kertoi mäkihypyn päävalmentaja Tommi Nikunen.

    - Olen tyytyväinen tähänastiseen. Hinterzartenin kilpailussa elokuun alussa meiltä oli neljä miestä 15 joukossa ja Janne Happosen voitot Hakuban Grand Prix-kisoissa osoittivat, että olemme kuvassa mukana, hän jatkoi.

    Suomen joukkue finaalikilpailuissa on: Janne Ahonen, Janne Happonen, Jussi Hautamäki, Matti Hautamäki, Tami Kiuru ja Harri Olli.

    FIS:n kesä GP:n kilpailuissa on tänä kesänä palkittu muitakin kuin voittajia. FIS:n uuden käytännön mukaan osakilpailuissa nimetään "Man of the Day". Nimityksen ja 1000 euroa saa hyppääjä, joka ennen kilpailua on yhteispisteissä 15 parhaan ulkopuolella ja sijoittuu ko. hyppääjistä parhaiten varsinaisessa kilpailussa. Nimitys on otettu käyttöön tämän kesän FIS kesä GP:ssä ja sitä tullaan jakamaan myös tulevan kauden maailmancupin kilpailuissa. Maailmancupissa palkkioraha tulee olemaan 2000 euroa. Janne Happonen oli Man of the Day voittaessaan Hakuban ensimmäisen osakilpailun 9.9.2006.

    Itävallan Wolfgang Loitzl johtaa FIS GP:n kokonaiskilpailua, Sveitsin Simon Amman toisena ja Puolan Adam Malysz kolmantena. Janne Happonen on Japanin osakilpailujen menestyksen myötä seitsemäntenä kokonaistilanteessa.

    Tilanteet ja tulokset: www.fis-ski.com