Uutisen päiväys

26.2.2005← Takaisin

Suomelle hopeaa joukkuemäestä

Suomen joukkue, Risto Jussilainen, Tami Kiuru, Matti Hautamäki ja Janne Ahonen otti hopeaa Oberstdorfin MM-kisojen suurmäen joukkuekilpailusta. Voiton vei Itävalta ja pronssille sijoittui Norja.

Itävalta keräsi 1137,3 pistettä ja otti Oberstdorfista toisen joukkuekultansa joukkueella Wolfgang Loizl, Andreas Widhölzl, Thomas Morgenstern ja Martin Höllwarth. Suomen pisteet olivat 1122,9 ja Norjan 1113,5 pistettä.

Suomen joukkueen paras hyppääjä oli tällä kerralla Matti Hautamäki, joka teki kaksi komeata 139,5 metrin hyppyä jo oli molemmilla kerroilla ryhmänsä paras hyppääjä. Myös Suomen aloittajana ollut Risto Jussilainen oli samalla hyvällä tasolla kuin henkilökohtaisessakin kilpailussa. Hän oli oman ryhmänsä kolmas ja ensimmäinen. Tami Kiuru oli ensimmäisellä 131 metriä kantaneella hypyllään kierroksen toinen ja huonoksi hypyksi luonnehtimallaan toisella, 126 metriä kantaneella hypyllä kolmas.

Suomen joukkueen epäonnisin oli Janne Ahonen, joka ensimmäiseen hyppyynsä sai valmentaja Tommi Nikusen ja miehen itsensäkin mielestä tosi huonon tuuliraon. Hyppy kantoi 129,5 metriä ja oli kierroksen hypyistä vasta seitsemänneksi paras. Toisellaan Janne latasi peräti 142,5 metriä. Se ei kuitenkaan riittänyt Itävallan voittamiseen. Norjalainen mäkituomari yritti jälleen parhaansa mukaan painaa Ahosta. Tällä kertaa sillä ei kuitenkaan ollut merkitystä lopputulokseen – onneksi mäkihypyssä alin pistemäärä aina putoaa pois. Ahosen viimeisestä pitkästä loikasta norjalainen antoi 14,5 pistettä, kun muiden linja oli 16,5. Samanlaisesta, lähes kaadutusta hypystä tämä Stigbjörn Normann antoi Itävallan Thomas Morgensternille 18.5 pistettä, kun muut olivat 16,5-17,0:n linjalla.

Tulokset. www.fis-ski.com

Lue Suomen joukkueen kuulumisia myös täältä.