Uutisen päiväys

12.2.2007← Takaisin

Suomalaislaskijat odottavat mitaleja

Tiistaina naiset laskevat iltakisana käytävän suurpujottelun. Keskiviikkona miehet taistelevat suurpujottelun MM-mitaleista.

Suomalaiset ovat valmistautuneet MM-kisoihin Lenzerheidessa, Itävallassa ja Vemdalenissa, Ruotsissa.
- Valmistautuminen on sujunut hyvin ja asiat suurpujottelun suhteen on hyvin. Tasainen tilanne maailmancupissa on näyttänyt, että viisitoista laskijaa taistelee mitaleista ja kolme sinne vaan mahtuu. Siitä lähdetään että pallilla olaan, kertoo Poutiainen. 

Anja Pärsonin kaulaan on pujotettu Åren MM-kisoissa jo kolme kultamitalia. Tiistaina on jaossa neljäs. Poutiainen lupaa, että Anjan kultaputki loppuu.
- Eiköhän me siitä lähdetä, että Anjan kullat on otettu. Anja tulee olemaan kova, mutta radalla ollaan yksi kerrallaan ja siellä on monta nimeä jotka voi olla kuinka korkealla tahansa, kertoo Poutiainen.

Sanni Leinonen lähtee ensimmäisiin aikuisten arvokisojen maltillisin odotuksin.
- Rennoin mielin kisoihin. Ei mitään paineita. Normaaleja suorituksia lähdetään hakemaan. Tulostavoitteita ei ole, mutta miksei kahdenkymmenen parhaan joukkoon lähdetä laskemaan jos maailmancupissakin on siihen pystytty, kertoo Leinonen.

Miehet rinteessä keskiviikkona

Miesten suurpujotteluun osallistuvat laskijat saapuivat sunnuntai-iltana Åreen. Heti maanantaina koko porukka harjoitteli jo Åren rinteillä.
- Ihan ok mennyt. Ensin rento aamusessio ja iltapäivällä Åren rinteillä. Pikkuhiljaa alkaa suurpuikka löytymään, kertoi Palander.

MM-kisarinnettä on yritetty jäädyttää, mutta lumi on liian kuivaa jotta jäädyttämisessä onnistuttaisiin.
- Minulle olisi parempi, jos tulisi plus asteita ja rinne olisi pehmeä, mutta tämä sopii myös hyvin jenkkityyppinen pinta, kertoi Palander.

Marcus Sandell loukkasi jalkansa kuivatreeneissä ennen Levin leiriä ja Sandell vetäytyi pois vauhtilajeista.
- Hyvin pystyy laskemaan, mutta jalka on vähän vielä kipeä, kertoi Sandell.