Uutisen päiväys

18.2.2009← Takaisin

Suomalaiskolmikko valmiina MM-avaukseen

Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen ja Matti Heikkinen ovat valmiina avaamaan Liberecin MM-kisansa perjantaina. Keskiviikkona kolmikko sekä päävalmentaja Magnar Dalen kertoivat tunnelmia 15 kilometrin perinteisen kisan lähestyessä.

”Toivottavasti 15 kilometristä täällä ei tule sellaista kilpailua kuin Sapporossa tuli. Uskon, että perjantaina on 15 miestä, jotka voivat taistella mitaleista. Suomalaisista lasken Samin (Jauhojärvi) tuohon joukkoon. Meillä on tällä matkalla vain kolme mieshiihtäjää, koska muilla ei ollut samalla tasolla olevia kansainvälisiä tuloksia. Jos meillä olisi ollut joku nuori kuten Krista naisten puolella, olisimme hänet valinneet neljäntenä”, Dalen sanoo.
Keskiviikkona Dalenia harmitti Vesecin hiihtolatujen kunto, joiden osalta hän toivoi selvää parannusta torstaille.
”Tänään ladun kunnossapito oli huonoa, latu oli liian pehmeä ja huonokuntoinen. Huomiseksi on luvattu parempaa kunnossapitoa, mutta olen vähän huolissani. Toivotaan, että he onnistuvat”, Dalen pysyi optimistisena.
Kotioloissa Rovaniemellä valmistautunut Jauhojärvi otti Dalenin luottamuksen mitalin tavoittelijasta tyynenä vastaan.
”Urheilija on niin hyvä kuin hänen edellinen kisansa. Jos Magnar loi paineita mitalista, Matti ottaa kultaa Valdidentron perusteella”, Jauhojärvi virnisti.
Tiistainen aukaisutreeni jätti Jauhojärvelle tunteen, että sillä olisi ylletty nippanappa kolmenkymmenen joukkoon. Keskiviikkoinen tunne oli jo parempi.
”Itseluottamus on ollut vähän hakusessa, kun Valdidentro meni penkin alle. Hiihto ei ole ollut retvakkaa ja rentoa. Tänään se tunne kasvoi kuitenkin 50% verrattuna edelliseen päivään. Tykkään tuosta radan profiilista tosi paljon, siinä on tasatyöntöpätkää loivasti ylöspäin”, Jauhojärvi mietti MM-päämatkaansa.
”Sprintti ja 50 kilometriä jää pois, en lähde vapaata könyämään kun luistelu ei ole niin hyvä ollut”, hän jatkoi MM-kisojen loppuohjelmaansa.
Valmistautumisen osalta kaikki on kunnossa myös Ville Nousiaisella ja Matti Heikkisellä.
”Tulos nähdään, toivottavasti 15 joukkoon. Ei voi kovempia tavoitteita olla”, Nousiainen viittasi vastoinkäymisiinsä (selkäleikkaus kesällä ja keuhkokuume joulu-tammikuussa).
”Aikataulussa ollaan. Kävin kiertelemässä ladun, huomenna teen vähän kovempaa treeniä. Ei ole paineita eikä odotuksia”, omaa suoritusta hakemaan lähtevä Heikkinen kiteytti.