Uutisen päiväys

15.2.2006← Takaisin

Suomalaisille hiihtäjille 41 mitalia veteraanien kisoista

Italiassa pidetyissä kisoissa Suomen joukkue saavutti kaikkiaan 41 mitalia; 17 kultaa, 13, hopeaa ja 11 pronssia. Melkoinen saavutus, kun matkassa oli vain 46 kisaajaa.

Eniten mitaleita tuli vanhemmissa ikäsarjoissa, koska suomalaisia osanottajia ei juuri ollut 30 – 55-ikäryhmissä. 

Simon Kirin Armas Ilvo, 81, hiihti kolme kultaa. Hän sai myös järjestäjien erikoispalkinnon, joka myönnetään  ylimmän  ikäsarjan parhaalle hiihtäjälle. Kisojen suurimmat aplodit saivat vanhimmat osanottajat Suomen Armas Ilvo, Aarne Mikkola, Paavo Poukka ja Hanna Laurila.

Suomen joukkueen johtajana toimineen Leena Jääskeläisen mielestä veteraanihiihtäjien kansainvälinen taso on muutamassa vuodessa noussut melkoisesti. - Ikätovereihinsa verrattuna veteraanit  ovat erinomaisessa kunnossa. Harjoittelu on monipuolista ja säännöllistä ja siksi terveystilannekin on  hyvä.  Terveydenhuollon peruspalveluja  he käyttävät keskimääräistä vähemmän ja siksi KELA voisi pienellä tuella osaltaan edistää veteraanien kilpailutoimintaa. Se jos mikä on ennalta ehkäisevää terveyden edistämistä, toteaa Jääskeläinen

Ensi vuonna Rovaniemellä järjestettäviin veteraanien  MM -kisoihin odotetaan vähintään 1300 osanottajaa, joista suomalaisia yli 300. Arvokkaassa tilaisuudessa kisajärjestäjien lippu luovutettiin Suomen delegaatiolle. Se on merkki suuritöisestä ja haastavasta kisajärjestelystä.

Seuraavan kerran veteraanihiihtäjiä on nähtävissä Ounasvaaralla, missä OH järjestää veteraanien SM kilpailut 17.-19.3. Odotettavissa on osanottoennätys. Monet haluavat tutustua ensi vuoden veteraanien MM-latuihin. Osaa myös kiinnostaa uusi viestijärjestelmä.