Uutisen päiväys

9.2.2009← Takaisin

Suomalaishiihtäjät hiovat MM-virettään Livignossa, kotimaassa ja Ramsaussa

Suomen 15 hiihtäjän MM-kisajoukkue hioo MM-kisavirettään kotimaassa harjoittelun lisäksi joukkueelle tutuissa leiripaikoissa Italian Livignossa ja Itävallan Ramsaussa.

Kuusi hiihtäjää on ollut runsaslumisessa Livignossa keskiviikosta lähtien, Ramsauhun suuntaavat neljä sprinttihiihtäjää Valdidentron maailmancupin jälkeen lauantaina.

Edellisissä MM-kisoissa kolme kultaa ja yhden pronssin voittanut Virpi Kuitunen sai Rybinskin maailmancupin jälkeen nauttia lumisista olosuhteista kotipaikkakunnallaan Espoossa. Ohjelmassa olikin pari perinteisen lenkkiä ennen Italiaan matkustusta.
”Täällä olen tehnyt perusharjoittelua ja totuttelua korkeaan ilmanalaan. Ennen Valdidentron maailmancupia teen luultavasti muutaman vauhdikkaamman harjoituksen, muuten harjoittelu on rentouden ja helppouden hakua. Lähestyvät MM-kisat eivät oikeastaan tunnu mitenkään erityiseltä vielä”, Virpi Kuitunen kertoo.
Kuitunen ei vielä ole päättänyt, hiihtääkö hän Valdidentrossa kilpaa sekä perjantaina että lauantaina.
”On hyvä saada startti tai kaksi ennen arvokisoja ja korkean jakson jälkeen, eli lähinnä avauksena (nuo kisat) ovat tärkeät”, Kuitunen sanoo.

Valdidentrossa kilpailevista Pirjo Muranen, Sami Jauhojärvi, Matias Strandvall, Kalle Lassila, Martti Jylhä ja Kirsi Perälä matkustavat Italiaan torstaina ja majoittuvat Livignon sijaan alempana noin 700 metrin korkeudessa Grosioon. Sprinttereistä Jylhä ja Perälä ovat olleet perjantaista asti leireilemässä Vuokatissa, jossa valmistautuu myös paikkakunnalla asuva Muranen.
”Halusin olla kotona, ja kun MM-kisat eivät ole korkealla, en koe, että olisi ollut niin hyötyä mennä korkealle. Rauhassa olen treenaillut, ei mitään ihmeellistä. Normimeininkiä”, Muranen sanoi ja iloitsi, etteivät pakkasetkaan ole harjoittelua Vuokatissa juuri häirinneet.

Sprintterit virittävät vauhtiaan Ramsaussa

Muranen ja Jauhojärvi jatkavat Libereciin maanantaina 16. helmikuuta. Jauhojärvi on harjoitellut kotimaisemissaan Rovaniemellä, Strandvall vastaavasti Tampereella ja Lassila Vetelissä. Lassila piipahti kilpailemassa lauantaina Viron Mammastessa Skandinavia-cupissa 10km vapaalla, Strandvall puolestaan hiihti kympin Valkeakoskella kansallisissa lauantaina. Sprintterinelikko jatkaa Valdidentron kilpailun jälkeen lauantaina Itävallan Ramsauhun, josta he siirtyvät Libereciin lauantaina 21. helmikuuta.
”Viimeistely on lähinnä lopun vauhdin löytämistä. Porukkatilanteita, loppuvirittelyä ja lihaksiston virittämistä”, kertoo sprinttereiden kanssa Ramsauhun lähtevä valmentaja Vesa Mäkipää ja lisää koko nelikon olevan terveenä.

Kattilakoski ja Lallukka valmistautuvat kotimaassa

Livignossa harjoittelevista Riitta-Liisa Roponen ja Riikka Sarasoja matkustavat Libereciin 18. helmikuuta, sillä kumpikaan ei kilpaile naisten avausmatkalla 19. helmikuuta. Muista suomalaishiihtäjistä vapaan hiihtotavan erikoismiehet Teemu Kattilakoski ja Juha Lallukka valmistautuvat kotimaassa ja saapuvat MM-kisapaikkakunnalle vasta 23. helmikuuta. Krista Lähteenmäki puolestaan palasi viikonloppuna kotimaahan nuorten MM-kisareissulta Ranskasta ja valmistautuu MM-kisoihin opiskelupaikkakunnallaan Vuokatissa ja aloittaa siinä sivussa ylioppilaskirjoitukset englannin kuuntelulla. Avausmatkan perinteisen kympin hiihtävään nelikkoon kuuluva Lähteenmäki matkustaa hänkin Libereciin 16. helmikuuta.

Lähteenmäki on MM-hiihtojoukkueen nuorin, mutta ei ainoa ensikertalainen. Hiihtojoukkueessa ensikertalaisia on kolmasosa, sillä myös Jylhä, Perälä, Heikkinen ja Sarasoja valmistautuvat ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa.