31.12.2017← Takaisin

Suomalaiset karsiutuivat toiselta kierrokselta - Antti Aalto kilpailussa sijalla 40, Eetu Nousiainen hylättiin sääntöjen vastaisen puvun vuoksi

Mäkiviikon avauskilpailuun suomalaisista tiensä selvittivät Eetu Nousiainen ja Antti Aalto. Kilpailun ensimmäinen kierros käytiin parikilpailuna, josta kilpailun toiselle kierrokselle selviytyi jokaisen parin voittaja.

Ensimmäistä kertaa urallaan mäkiviikolla kilpaileva Nousiainen sai vastaansa viisinkertaisen arvokisamitalistin, Saksan Andreas Wellingerin. Nousiaisen hyppy kantoi 102 metriä, häviten Wellingerin 115 metrin hypylle. Nousiainen hylättiin pian hypyn jälkeen sääntöjen vastaisen puvun takia.

- Hyppynä oli hyvä. Keulalta hyvä, mutta tuulirako antaa hypyn mitan näyttää vähän toista. Kaiken kukkaraksi vielä hylky vyöstä, se oli pari senttiä päässyt venymään. Se fiksataan huomiseksi kuntoon ja lähdetään hyvillä mielin Garmischin karsintaan. Ei kai siinä, unohdetaan tämän päivän murheet ja jatketaan huomiseen, kommentoi Nousiainen.

Antti Aalto asettui kilpailussa Japanin Ryoyu Kobayashia vastaan ja hyppäsi 106 metrin hypyn ja jäi ulos toiselta kierrokselta. Aallon sijoitus kilpailussa 40.

- Kisa ei mennyt yhtään sinne päin, mitä olisin halunnut. Virhe oli aika selkeä, ainakin tietää ensi kerralla mitä lähteä korjaamaan, kommentoi Aalto kilpailuaan.

Osakilpailun voitti Kamil Stoch. Mäkihypyn maailmancup jatkuu huomenna Garmisch-Partenkirchenin karsinnalla kello 15.