Uutisen päiväys

1.12.2007← Takaisin

Suomalaiset jälleen hyvässä iskussa yhdistetyn mäkiosuudella

Hannu Manninen löysi kauden parhaan mäkivireensä Nordic Openingin sprinttikilpailuun. Suomalaisista parhaiten sijoittui Anssi Koivuranta. Janne Ryynäsen hyppy oli päivän pisin.

Rukan HS142 mäessä lauantain pikkupakkasessa käydyssä yhdistetyn sprintin mäkikilpailussa nähtiin perjantain joukkuemäen tapaan paljon hienoja hyppyjä, kun olosuhteet hyppäämiselle olivat oivat.

 

Kärkinimeksi hyppäsi Itävallan Bernhard Gruber, jonka 139 metriä kantanut hyppy antoi hänelle 10 sekunnin eron seuraavaan, kun miehet iltapäivällä starttaavat 7,5 kilometrin hiihto-osuudelle. Takaa-ajajaksi ryntää perjantain normaaliyhdistetyn mäkikilpailun voittaja Daito Takahashi, joka lopullisessa tuloksissa oli 11:s. Vain kahden sekunnin päässä japanilaisesta onkin jo ensimmäisen suomalaisen vuoro, kun Anssi Koivuranta starttaa matkaan yhdessä Rukan viime vuoden voittajan, Ranskan Jason Lamy Chappuisin kanssa. Perjantain parhaalla suomalaisella on jälleen mainiot saumat sijoittua kärkisijoille kotiladuillaan.

 

Päivän pisimmän hypyn, 141,5 metriä, leiskautti Suomen Janne Ryynänen. Telemarkeja hän ei huimaan hyppyynsä kuitenkaan pystynyt tekemään, joten mäkiosuuden kärkisija muuttui sijaksi seitsemän. Startti hiihtoon 18 sekuntia Gruberin jälkeen ja kovassa seurassa: yhtaikaa lähtee eilisen voittaja, Saksan Ronny Ackermann.

 

Suurimman läikähdyksen suomalaismieliin varmasti aiheutti Hannu Manninen, joka yhdessä yössä oli löytänyt tuntuman Rukan mäkeen. Hänen 128,5 metriä kantanut hyppynsä nosti suupielet ylöspäin. "Olen hyppyyni erittäin tyytyväinen. Se oli paras, mitä olen tästä uudesta Rukan mäestä tehnyt. Sain korjattua ylämäen asentoa ja tekniikka oli muutenkin parempi," Manninen kuvaili. Hänen sijoituksensa oli 17:s ja eroa kärkeen on 54 sekuntia. Perjantain Gundersen-yhdistetyssä eroa oli reilut neljä minuuttia, mikä oli ylivoimainen urakka, vaikka matka olikin puolta pidempi kuin sprintissä. Kovasti Manninen joutuu toki tänäänkin menemään. Esimerkiksi Ackermann pääsee starttaamaan 36 sekuntia hänen edellään ja Norjan kova hiihtäjä, viime vuoden maailmancupin kolmonen, Magnus Moan, vain viiden sekunnin päässä Mannisesta.

 

Suomalaisista hyvässä mäkivireessä on myös Jouni Kaitainen, joka leiskautti 129 metriä ja oli 19:s. Hän ryntää matkaan kaksi sekuntia Mannisen jälkeen.

 

Ville Kähkönen ja Jaakko Tallus olivat mäen jälkeen sijoilla 26 ja 27 eli mahdollisuuksia maailmancupin pisteille on heilläkin.

 

Tulokset: http://www.fis-ski.com/
Lisätietoja Nordic Openingista: http://www.nordicopening.com/