Uutisen päiväys

8.12.2007← Takaisin

Suomalaiset iskussa toisella kierroksella

Bad Kleinkirchheim tarjosi suomalaisittain erinomaisen kilpailun suurpujottelun maailmancupissa. Kalle Palanderin ja Marcus Sandellin toisen kierroksen laskut nostivat kaksikon 11 parhaan laskijan joukkoon.


Ranskalaisten valmentajan merkkaamalle tiukalle suurpujotteluradalle Kalle Palander starttasi numerolla 5. Palander aloitti ensimmäisen kierroksen laskun varovasti ja lähti toiseen laskuunsa 13. sijalta. Palander nousi lopulta tuloksissa kuudenneksi, jääden voittajalle, Italian Massimiliano Blardonelle, 0,89 sekuntia. Toinen italialainen Manfred Mölgg laski toiseksi ja suurpujottelucupia johtava Ted Ligety oli kolmas.

 

Marcus Sandellteki huikean nousun 11 sijalle toisen kierroksen tasapainoisella laskulla, laskien muun muassa toisen kierroksen nopeimmman ajan. 1. kierroksella Sandellia haittasi kova sumu, ja hän tekikin suuren virheen radan keskivaiheilla.

 

- Harmittaa ensimmäisen kierroksen järjestäjien toiminta. Kisa keskeytettiin sumun ajaksi laskuni jälkeen ja monta miestä meni ohi. Toisaalta sain hyvät asetelmat toiselle kierrokselle, uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseen yltänyt Sandell pohti.

 

Toista laskuaan kauniaislainen kuvasi röyhkeäksi vedoksi alusta lähtien. Vaikeat rinteet sopivat teknisesti hyvin laskevalle Sandellille.

 

- Helpommissa rinteissä sorrun yleensä passiivisuuteen. Alta Badiakin on haastava, joten odotan innolla ensi viikon starttia Italiassa, sanoi Sandell.

 

Jonne Ruopansuurpujotteluvauhti ei riittänyt toiselle kierrokselle ja hän oli lopulta 49:s. Suomen neljäs laskija Jukka Leino ei voinut startata kilpailuun kuumeen ja vatsataudin vuoksi.

 

Sunnuntaina Bad Kleinkirchheimissa lasketaan pujotteluosakilpailu. Kilpailussa laskevat varmuudella Palander ja Tuukka Kaukoniemi. Mikäli Leino ei ole laskukuntoinen vielä huomenna, Sandell korvaa hänet kilpailussa. Leino tekee päätöksen myöhemmin tänään.

 

Tulokset 

Miesten suurpujottelu, Bad Kleinkirchheim (AUT), 08.12.2007:

1) Massimiliano Blardone, ITA, 2.10,75, 2) Manfred Mölgg, ITA, +0,09, 3) Ted Ligety, FIN, +0,20

…6) Kalle Palander, FIN, +0,89, 11) Marcus Sandell, FIN, +1,57, 49) Jonne Ruoppa, FIN

 

Tulokset kokonaisuudessaan

http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=52671

 

 

Naisten super-G peruttiin Aspenissa

 

Aspenissa jatkuvan naisten maailmancupin super-G-osakilpailu jouduttiin perumaan kovan lumisateen vuoksi. Uuden aikataulun mukaan tänään lauantaina on tarkoitus laskea syöksy, mikäli lumisade ei jatku. Huomenna sunnuntaina vuorossa on pujottelu, jossa suomalaisista on mukana Tanja Poutiainen ja Sanni Leinonen.