Uutisen päiväys

6.11.2006← Takaisin

Suomalaiset hakevat kisavirettä

    Suomen alppihiihtomaajoukkueet valmistautuvat Levin maailmancup-kilpailuun harjoittelemalla Sallassa.

    Lauantaina alkaneet harjoitukset ovat sujuneet hyvissä olosuhteissa loistavasti.
    – Olemme treenanneet kaksi kertaa päivässä. Urheilijat ovat laskeneet kuudesta kahdeksaan laskua päivässä. Kaikki näyttää hyvältä tällä hetkellä, kertoo naisten maailmancup-ryhmän valmentaja Pasi Martikainen.

    Harjoituksissa laskuja on myös kellotettu. Kovinta vauhtia on pitänyt odotetusti kotikisan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Tanja Poutiainen. Sitkeästä flunssasta toipuva alppitähti on saanut harjoituksissa kiriapua nuorilta haastajilta.
    – Nuoret ovat laskeneet täällä hyvin. Tanja tulee sitten rutiinilla vielä kovempaa. Tanjan flunssakin alkaa olla nujerrettu ja laskeminen näyttää kulkevan hyvin, iloitsee Martikainen.
    Naiset siirtyvät Leville tiistaina lukuun ottamatta Poutiaista, joka menee pariksi päiväksi kotiin latautumaan ja saapuu Leville torstai-iltana.

    Miehet taistelevat
    Myös miesten joukkue on hakemassa kisavirettä Sallassa. Joukkue hyökkäsi rinteeseen maanantaina ja on hakenut terävyyttä harjoittelemalla kilpailunomaisesti.
    – Pari harjoitusta päivässä, joissa on laskettu kolmesta kuuteen laskua reiluilla palautusajoilla. Olosuhteetkin palvelevat kotikisaan valmistautumista, sillä rinteen pinta on saatu tehtyä samankaltaiseksi kuin Levillä. Saamme hyödynnettyä kotikenttäedun hienosti, josta isot kiitokset kaikille järjestäjille, kertoo miesten maailmancup-ryhmän valmentaja Tommi Viirret tyytyväisenä.

    Miesten tasaisessa joukkueessa riittää leveyttä. Polvensa kanssa taistelevan Kalle Palanderin haastajiksi on nousemassa nälkäinen, motivoitunut ja nopea joukko. Levin kilpailuun Suomi saa kuusi paikkaa, joista kaikkia ei ole vielä jaettu. Torstaina Leville saapuvalla ryhmällä on muutama päivä aikaa vakuuttaa valmennusjohto.
    – Kallen lasku on paljon päivästä kiinni. Välillä mies painaa todella hyvin ja vauhti on kohdallaan, mutta välillä pienet lihaskrampit haittaavat laskua. Lopullisesti vauhdin näkee sitten vasta kisassa. Kahdella laskijalla on jo paikka varmistettu. Muilla on kova taistelu kilpailujoukkueeseen pääsystä. Lopulliset ratkaisut teemme keskiviikkona, Viirret sanoo liikoja paljastamatta..

    Stefan Ikonen