Uutisen päiväys

10.11.2006← Takaisin

Suomalaisalppinistit luottavaisia ja levollisia

Huumori kukki Suomen alppihiihtomaajoukkueen lehdistötilaisuudessa perjantai-iltapäivänä hotelli Hullu Poron tiloissa Levillä. Joukkueen johtotähdet Tanja Poutiainen ja Kalle Palander esiintyivät luottavaisesti ja levollisesti, ja myös ryhmän nuoret tulokkaat näyttävät sopeutuneen mainiosti joukkueeseen.

Tanja Poutiainen sijoittui viime keväänä Levillä viidenneksi ja seitsemänneksi. Uuden kauden avauksessa tavoitteet ovat arvatenkin korkeammalla.
- Tavoitteena on nousta podiumille joka kisassa, torstai-iltana kotikäynniltään Leville saapunut Poutiainen kiteytti. Uransa kuudenteen maailmancupin osakilpailuun osallistuva Sanni Leinonen on viilettänyt harjoituksissa parhaimmillaan Poutiaisen vauhdissa.
- Jätetään se arvailujen varaan, olenko ollut Tanjaa nopeampi. Treenivauhti on ollut aika lailla vaihtelevaa, keskiviikkona 17 vuotta täyttänyt Leinonen luonnehti.
Mc-debyyttinsä Levillä tekevä Jessica Honkonen hakee ensiesiintymisestään arvokasta kokemusta.
- Perjantain freeskissä radan päälle oli satanut uutta lunta, mutta alla oleva jää tekee radasta ihan hyvän, Honkonen kertoi Levi Blackin olosuhteista. 

”Turvallisestirinnettä alas”

Polvivammansa jälkeen paluuta tekevä Kalle Palander oli median edessä totutusti hyvässä iskussa. Palanderin alkukauteen liitetään kysymysmerkkejä leikkauksesta toipumisen ja välinemerkkimuutoksen takia.
- Sopeudun uusiin välineisiin päivä päivältä paremmin. Minun mielestäni lajijohtaja (Janne) Leskisen sanat sopivat hyvin joukkueemme tavoitteeksi – tullaan turvallisesti rinnettä alas maalilinjalle, mikrofonin säätöjä testaillut Palander hauskuutti.
Jukka Leino jäi viime kaudella nipin napin olympiajoukkueen ulkopuolelle. Suksimerkkiä vaihtanut ja polvileikkauksesta hyvin toipunut Leino tavoittelee Levillä pistesijaa.
- Sallassa saimme treenata hyvässä rinteessä. Levillä yläloiva sopii tosi hyvin minulle. Pitää nyt katsoa, miten jyrkällä osuudella menee, Leino totesi luottavaisesti.
Jukka Rajalalta odotetaan alkavalla lopullista läpimurtoa maailmancupissa. Viime kaudella Rajala voitti Eurooppa-cupissa kaksi suurpujottelukisaa.
- Pujottelu on kakkoslajini, mutta uuden suksimerkin myötä olen löytänyt uutta virettä siihenkin. Sunnuntain kisa ei tule olemaan helppo. Hyökkään isolla lähtönumerolla takaa ja yritän vetää riskillä hyvän laskun. Tuntuu siltä, että 30 joukkoon on realistiset mahdollisuudet, Rajala uskoi. 

Nuoret haastajat eivät ujostele

Marcus Sandell on haastanut harjoituksissa hurjalla vauhdillaan Palanderin. FIS-kisojen rinnalla maailmancup-sirkus tarjoaa Sandellille paljon uutta ja ihmeellistä.
- FIS-kisoissa ei ole esimerkiksi tällaisia pressitilaisuuksia, Sandell naurahti.
Petteri Kantola myöntää jännittävänsä maailmancup-starttia, vaikka kilpaileminen Suomessa nostaakin Kantolalle hyvän fiiliksen.
- Olemme päässeet hyvin treenaamaan. Miksei sunnuntaina voisi olla mahdollisuuksia toiselle kierrokselle ja 30 parhaan joukkoon, Kantola huomautti.
Tuukka Kaukoniemen tunnelmat ovat korkealla Sallassa käytyjen onnistuneiden lentopalloharjoitusten jälkeen. Kaukoniemi vitsailee hakevansa kisasta elämyksiä, mutta todellisuudessa hänen tavoitteensa on huomattavasti korkeammalla.
- Ehdottomasti tähtään toiselle kierrokselle. Välineet ovat hyvässä kunnossa ja nyt lähden tekemään omaa hyvää laskua, Kaukoniemi muotoili. 

Tapio Ahlroth