Uutisen päiväys

25.2.2009← Takaisin

Suomalainen superpäivä Vesecin laduilla

Vesecin laduilla oli suomalaisittain huikea päivä keskiviikkona, kun perinteisen parisprintistä tuli kultaa naisille ja pronssia miehille.

Aino-Kaisa Saarisen ja Virpi Kuitusen mestaruus oli ylivoimainen, Ville Nousiainen ja Sami Jauhojärvi puolestaan taistelivat kullasta loppusuoralle asti.

Saarinen ja Kuitunen tekivät muille jo avausosuuksilla selväksi, mikä kaksikko mestaruuden veisi. Kuitunen lähetti Saarisen toiselle osuudelleen ylivoimaisessa johdossa, mitä ennen kuuluttaja Kjell-Erik Kristiansen oli jo pukenut kilpailun käsikirjoituksen sanoiksi huokaamalla: ”Finland is just flying away.” Ja sama meno jatkui.
”Meni ihan taktiikan mukaan. Kulta on aina kulta, mahtava voittaa”, kisojen toisen kultansa ja kolmannen mitalinsa napannut Saarinen iloitsi.
Taktiikka syntyi suomalaiskaksikon selvään voittoon päättyneen alkuerän jälkeen. Normaalimatkan hiihtäjien vahva vauhti karisti kilpakumppanit niin aikaisin, että loppu oli helppoa.
”En kyllä säästellyt, tai viimeisellä kierroksella ehkä vähän. Tein mitä Aikku käski, hän sanoi että ’nauti nyt hiihtämisestä’”, uransa viidennen MM-kullan voittanut Kuitunen hymyili.

Voitettu pronssi, vaikka kultakin oli lähellä

Suomen miehiltä voitto jäi vain puolen sekunnin päähän ja hopeakin meni vasta maalikamerakuvassa.
”Alkuun hyvät fiilikset, ehkä harmitti ettei kultaa”, Nousiainen kertoi tuoreimmista tunnoistaan.
”Oli tosi helppoa ja rentoa hiihtoa. Alkuerässä oli pikkuisen liian herkkä suksi”, kouvolalainen kertoi päivästään.
Voiton vei Norjan Johan Kjölstad-Ola Vigen Hattestad. Suomen miehetkin voittivat alkueränsä, mutta silti:
”Pientä epävarmuutta oli alkuerän jälkeen, että miten finaalissa käy. Villen osalta ja omakaan meno ei ollut mitään parasta”, Jauhojärvi tunnusti pronssimitalistina.
Liberecin MM-hiihdot jatkuvat torstaina naisten viestillä.