Uutisen päiväys

1.12.2005← Takaisin

Sprinttihiihtäjät lähtevät hakemaan näyttöjä Kanadasta

Miesten sprinttiryhmä, Jari Joutsen, Keijo Kurttila ja Lauri Pyykönen, lähtee maastohiihdon maailmancupiin Kanadan hakemaan näyttöjä ja kokemusta Torinon talviolympiakisoja varten.

 Tarkoitus on osallistua sunnuntaina 11.12. sprinttikilpailuun Vernonissa ja 18.12. parisprinttiin Canmoressa Kanadassa. Vernonissa hiihtotapa on vapaa ja Canmoressa perinteinen. Mahdollisesti miehet osallistuvat myös vapaalla hiihdettävälle 15 kilometrille 15.12. Canmoressa.
- Sprinttereille osallistuminen Kanadan kilpailuihin on ainoa mahdollisuus antaa näyttöjä Torinon olympiakisoja varten, sanoo päävalmentaja Reijo Jylhä.

Maastohiihtomaajoukkueen miehistä Teemu Kattilakoski ja naisista Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Lassila ja Aino-Kaisa Saarinen matkustavat 7. joulukuuta leiri- ja kilpailumatkalle Keski-Eurooppaan. Valmentajana matkaan lähtee Ismo Hämäläinen. Kattilakoski, Kuitunen ja Saarinen kilpailevat 10.-11.12. Skandinavia-cupia vastaavassa OPA-cupissa Toblachissa (Dobbiaco), Italiassa. Seuraavana viikonloppuna, 17.-18.12. Kuitunen, Lassila ja Saarinen kilpailevat OPA-cupia Camprassa (Olivone), Sveitsissä ja Teemu Kattilakoski hiihtää 18.12. Livignossa 42 km yhteislähdöllä ja vapaalla hiihtotavalla.

Muut hiihtomaajoukkueen urheilijat kokoontuvat leirille Vuokatin Urheiluopistolle 11.12. mennessä. Leiri päättyy Skandinavia-cupin kilpailuihin Vuokatissa 16.-18.12. Osa maajoukkuehiihtäjistä kilpailee myös Lapinlahden FIS-kilpailuissa 10.-11.12.

Tulokset: www.fis-ski.com