Uutisen päiväys

18.2.2009← Takaisin

Sprinttereiden viimeistelyleiri sujuu hyvin Ramsaussa

    Normaalimatkojen hiihtäjistä suurin osa on jo Liberecissä, mutta sprinttihiihtäjien nelikko on virittänyt MM-kisakuntoaan lauantaista lähtien Ramsaussa. Koko nelikko on terve, kun myös Matias Strandvall on lievästä flunssastaan toipunut.

    ”Nuha on jo menossa pois. Kisa jäi väliin, eilen ja tänään olen ottanut rauhallisemmin. Eilen oli tarkoitus tehdä tiukempaa, mutta nyt täällä Ramsaussa) ohjelmassa rauhallista harjoittelua ja yksi kovempi treeni”, Strandvall kertoi tiistai-iltana.
    Vaikka kauteen on harjoituskaudelta lähtien mahtunut haasteita, Strandvall tavoittelee yhä MM-mitalia. Kelitoivekin on jo selvä: ykköstoive on nopea keli.
    ”Uskon, että se sopii meille suomalaisille”, Strandvall sanoo.
    Strandvallin tavoin uransa toisiin MM-kisoihinsa valmistautuvalla Kalle Lassilalla oli tiistaina hyvä päivä. Veteliläinen toivoikin noususuhdanteen jatkuvan.
    ”Tänään oli jo hyväntuntuista. Italian kisan jälkeen en ole oikein uskaltanut harjoitella, kun on vähän keuhkoihin ottanut. Nyt ohjelmassa on pari kovempaa treeniä ennen kisaa”, Lassila suunnitteli.
    Jyväskyläläinen Kirsi Perälä ei jännitä ensimmäisiä MM-kisojaan, mutta odottaa Libereciin pääsyä malttamattomana.
    ”Voisivat tulla jo”, Perälä naurahti ja sanoi odottavansa kärsimättömänä MM-sprinttirataan tutustumaan pääsyä.
    Perälälle Valdidentron sprintissä 17:nnen sijan tuonut hiihto kertoi hyvää, varsinkin kun hän ei yleensä ole korkealla hiihdettäessä ollut parhaimmillaan.
    ”Hyvät fiilikset. Ekaa kertaa tälle kaudelle oli sellaista tosi helppoa hiihtoa mitä ole odottanut. (Puoliväli)erä meni hyvin loppusuoralle asti, nyt on viikko aikaa löytää se loppusuoravauhti. Ei ole paljosta kiinni”, Perälä sanoi.
    Kahdessa edellisessä maailmancupin sprintissä B-finaaliin yltänyt Martti Jylhä naurahtaa, että ”jos kisoja nyt jännittäisi, voisi lähteä suoraan kotiin”.
    ”Huono tunne oli lihaksistossa, siihen nähden älyttömän hyvin pystyin hiihtämään (Valdidentrossa)”, mietti Jylhä ja uskoo hyvän päivän sattuessa yltävänsä samoille sijoille MM-kisoissakin.
    Sprintterit siirtyvät Liberecin MM-maisemiin lauantaina. Edessä on seitsemän tunnin automatka, ellei viime hetken kustantajaa Salzburg-Praha-lennolle ilmaannu.
    ”1700 euroa (yhteensä)”, Strandvall laski nopeasti nelikon lentomatkan hinnan.