Uutisen päiväys

23.2.2009← Takaisin

Sprintistä toiveissa lisäystä suomalaisten mitalitiliin

Maanantaina Liberecissä oli välipäivä, joka hiihtäjiltä sujui muun muassa mitalikahvien merkeissä. Mitalikahveja ennen sprintissä tiistaina kilpailevat 7 suomalaista kertoivat ennakkotunnelmistaan.

Päävalmentaja Magnar Dalen toivoo suojateiltaan toki mitalia, mutta muistuttaa myös sprintin tapahtumarikkaudesta. Ylimääräisestä jännitysmomentista huolimatta suomalaiset ovat valmiina tulevaan koitokseen, vaikka kaikkien terveystila ei ihan parhaimmillaan olekaan ollut.
”Mielelläni sanoisin, että kaikki on hyvin, mutta taas olen viime aikoina ollut kipeänä. Viimeiset pari päivää on jo mennyt parempaan, mutta eilen oli vielä todella huono hiihtoharjoitus. Huomisesta voi kuitenkin tulla hyvä päivä”, Kalle Lassila pyöritteli.
Martti Jylhä on saanut Libereciin tultuaan imeä positiivista energiaa kisatunnelmasta ja suomalaismenestyksestä. Viimeistelyä on kuitenkin haitannut flunssa.
”On jäänyt tekemättä harjoituksia, joita olisi pitänyt tehdä. Ei hirveästi ole odotuksia, mutta päivä tuo tullessaan mitä tuo”, Jylhä sanoo.
Matias Strandvall tähtää A-finaaliin. Strandvallilla on viime aikoina ollut ongelmia jalkojensa kanssa.
”Ehkä ylirasitusta”, Strandvall viittaa siihen, että joutui syksyllä kyynärpäätään kuntouttaessaan hiihtämään pitkään yhdellä sauvalla ja jalat kuormittuivat.
Pirjo Muranen on napannut kahdesta edellisestä maailmancupin sprintistä voiton ja kakkossijan, joten menestysodotukset ovat korkealla tiistainakin.
”Kaikki voitava on tehty. Tietynlaisia menestyspaineita on tullut mc-sprinttien myötä, mutta en ota paineita”, Pike vakuutti.
Maanantaina syntymäpäiväänsä viettänyt Riikka Sarasoja avasi MM-kisoissa urakkansa yhdistelmäkilpailussa, mutta pääsee nyt lempimatkalleen.
”Päivän vireestä on kiinni, miten rävähtää”, Sarasoja hymyili.

Kattilakoski ja Lallukka saapuivat Libereciin

Riitta-Liisa Roponen jäi omalla mielimatkallaan yhdistelmäkilpailussa monen tekijän seurauksena 23:nneksi, mutta vire on hyvä sprinttiä ajatellen.
”Parempaa sijoitusta on luvassa”, Roponen hymyili.
Kirsi Perälä viimeisteli Jylhän, Lassilan ja Strandvallin tavoin Ramsaussa ja säilyi terveenä.
”Pientä flunssaa kyllä meinasi tulla. Kausi on ollut tasainen, ja olen nyt jopa herkemmässä kunnossa kuin kauden aikana olen ollut”, ensimmäistä MM-starttiaan odottava jyväskyläläinen sanoo.
Mitalikahveilla juhlistettiin Aino-Kaisa Saarisen kultaa ja pronssia sekä Matti Heikkisen pronssia. Paikalla oli joukkueen ja median edustajien lisäksi runsaasti urheilijoiden läheisiä. Paikkakunnalle ovat ehtineet jo myös kotimaassa viimeistelleet Teemu Kattilakoski ja Juha Lallukka, joten kaikki suomalaishiihtäjät ovat nyt Harcovin kisakylässä.