27.11.2007← Takaisin

Springl voittoon Rovaniemellä, Honkonen laski upeasti neljänneksi

Kolmesti kakkossijalle Eurooppa-cupissa tällä kaudella yltänyt Monica Springl laski voittoon Ounasvaaran EC-pujottelussa. Suomalaisista Jessica Honkonen otti varmoilla suorituksilla neljännen sijan.

Rovaniemen Ounasvaara tarjosi jännittävän naisten pujottelukilpailun. Pirteässä pakkassäässä laskettu ensimmäinen Eurooppa-cupin ulkoilmapujottelu oli tiukka kilpailu alusta lähtien. Ensimmäisellä kierroksella Saksan Monica Springl johti kilpailua 15 sekunnin sadasosalla ennen maannaistaan Katharina Dürriä. Toisella kierroksella Springl’n johto piti, ja hän voitti toiseksi kiilanneen Italian Irene Curtonin yhdellä sekunnin sadasosalla. Kolmanneksi laski Dürr.

- Olen todella iloinen, tämä oli ensimmäinen todellinen voittoni tällä kaudella. Laskut eivät ehkä olleet parhaat mahdolliset, joten huomenna voi vielä parantaa. Voittoa tietysti haetaan myös huomenna, hymyili Springl leveästi.

Honkonen ja Romar kahmivat EC-pisteitä roppakaupalla

Suomen Eurooppa-cupin joukkueen laskijat ylsivät erinomaisiin suorituksiin Ounasvaaran kisarinteessä. Jäinen rinne pysyi hyvässä kunnossa koko kisa ajan ja se saikin kehuja niin suomalaisilta kuin ulkomaalaisilta urheilijoilta. Jessica Honkonen ja Tii-Maria Romar petasivat ensimmäisellä kierroksella hyvät asemat ratkaiseville toisen kierroksen laskuille, ollen sijoilla neljä ja seitsemän.

Honkonen piti neljännen sijansa ja hävisi lopulta voittajalle 0,66 sekuntia. Kolmossija jäi kahden sekunnin sadasosan päähän. Kilpailun jälkeen Honkonen ei peitellyt tyytyväisyyttään.

- Erityisesti olen hyvilläni ensimmäisen kierroksen laskusta. Toisella laskulla paino seilasi välillä takana ja sukset lipsahtelivat alta. Toisaalta, jos tulee pieniä virheitä laskussa, sitä tietää, ettei ole vetänyt liian nätisti, kertasi Honkonen tuntojaan.

Myös Tii-Maria Romar oli tyytyväinen ensimmäisen kierroksen jälkeen, koska pujottelu on viime päivinä tuntunut hieman takkuiselta.

- Mäki oli tosi hyvä, ja mahdollisuudet mihin vain. Toisella laskulla tein ison virheen laskun puolessa välissä ja vauhti pysähtyi lähes kokonaan, sanoi Romar, joka sijoittui lopulta 12:nneksi.

Kokeneempien EC-laskijoiden Honkosen ja Romarin takana toiselle kierrokselle laskivat 17-vuotiaat Emma Happonen ja Kristiina Rove. Happonen ylsi lopputuloksissa 37:nnelle sijalle ja Rove oli lopulta 46:s.

Huomenna keskiviikkona lasketaan toinen naisten EC-pujottelu Ounasvaaralla. Kilpailu alkaa klo 10 ensimmäisellä kierroksella ja jatkuu 60 parhaan osalta klo 12.