Uutisen päiväys

5.1.2008← Takaisin

Spindleruv Mlyn ja Adelboden avaavat alppivuoden 2008

    3.1.2008

    Naisten ja miesten alppihiihdon maailmancupit jatkuvat tekniikkalajien osalta loppiaisviikonloppuna Tsekin Spindleruv Mlynissä sekä Sveitsin Adelbodenissa.

    Naisalppihiihtäjämme laskivat joulutauon jälkeen ensimmäisen kisan Itävallassa, josta Tanja Poutiainen nappasi jälleen palkintopallipaikan pujottelussa. Muutaman harjoituspäivän jälkeen joukkue suuntasi rentoutumaan valmentaja Janez Slivnikin kotiseudulle Sloveniaan. Tänään torstaina joukkue matkustaa Tsekin Spindleruv Mlyniin.

    Joukkueen fysioterapeutti-huoltaja Anne Yrityksen mukaan urheilijat ovat kärsineet pienestä flunssasta, mutta muuten koko joukkue on iskukykyinen. Poutiaisen nousujohteinen kausi on kannustanut joukkueen kaikille laskijoille hyvän vireen päälle. Lienzin osakilpailujen jälkeen Poutiainen on pujottelucupissa toisena, Itävallan Nicole Hospin takana, pistein 222 p. Suurpujottelussa Poutiainen on seitsemäntenä.
    Toista kertaa sekä pujottelu- että suurpujotteluosakilpailuja isännöivässä Spindleruv Mlynissä laskevat myös Sanni Leinonen ja Jessica Honkonen. Leinonen laskee sekä suurpujottelun että pujottelun. Honkonen osallistuu vain pujotteluun. Leinonen on tällä kaudella yltänyt kerran maailmacupin pisteille pujottelussa.
    Tulevan viikon ohjelma alppihiihdon tekniikkalajien osalta on tiivis. MC-viikonlopun jälkeen naisten Eurooppa-cup jatkuu Itävallan Turnaussa, jonne matkaavat myös Leinonen ja Honkonen. Kilpailustartit jatkuvat Sveitsissä, josta päädytään taas maailmancupiin Slovenian Mariboriin. Eurooppa-cupissa Honkonen on laskenut tasaisesti pisteille ja on pujottelussa nyt seitsemäntenä. Tii-Maria Romar on EC-pisteissä pujottelun 11:s.

    Palanderin johdolla selättämään
    Adelbodenin haastavaa suurpujottelurinnettä

    Miesten maajoukkue sai nauttia joulun kilpailutauosta hieman naisia pidempään, mutta tiivis harjoitusjakso alkoi sen sijaan heti tapaninpäivän jälkeen. Kovassa suurpujottelukunnossa oleva Kalle Palander on valmentaja Janne Haaralan mukaan löytänyt vanhan ”kallemaisen” draivin myös pujotteluun. Tämä lupaa hyvää molemmissa lajeissa, sillä Adelbodenin suurpujottelurinne on yksi jyrkimmistä ja haastavimmista koko maailmancup-kiertueella.
    Suomalaiset laskijat Palanderin johdolla nauttivat haastavista rinteistä. Palanderin ykkössija Alta Badiassa oli siitä oiva osoitus ja nyt hänellä on hyvä tilaisuus parantaa suurpujottelucupin kolmatta sijaa jo tulevana viikonloppuna. Pisteitä Palanderilla on suurpujottelussa 200 p. Lauantain kilpailuun osallistuvat myös Marcus Sandell, joka on suurpujottelucupissa 16:ntena, Jukka Leino ja Jukka Rajala.
    Naisten tapaan myös miesten joukkue, Palanderia lukuun ottamatta, lähtee metsästämään Eurooppa-cupista kovia tuloksia heti Adelbodenin jälkeen. Leino johtaa suurpujottelucupia suvereenisti ja kokonaiskisaakin reilun sadan pisteen turvin. Pujottelussa hän on seitsemäntenä. EC-pisteille ovat laskeneet myös Sandell, Tuukka Kaukoniemi ja Andreas Romar.
    Naisten maailmancupin osakilpailut alkavat lauantaina ja sunnuntaina klo 10.30 ensimmäisellä kierroksella. Toinen kierros käynnistyy klo 13.30. Miesten kilpailun ensimmäinen kierros lasketaan Adelbodenissa klo 11.30 alkaen. Toinen kierros alkaa klo 14.30. Molempina päivinä noudatetaan samaa aikataulua.
    Kilpailua voi seurata FIS:n Live-on-Linen kautta http://www.fis-ski.com/uk/liveonline/alpineskiing.html
    Naisten maailman- ja Eurooppa-cupin ohjelmaa
    5.1. MC, Spindleruv Mlyn, CZE, suurpujottelu
    6.1. MC, Spindleruv Mlyn, CZE, pujottelu
    7.1. EC, Turnau, AUT, suurpujottelu
    8.1. EC, Turnau, AUT, pujottelu
    10.–11.1. EC, Melchsee Frutt, SUI, 2 x pujottelu
    12.1. MC, Maribor, SLO, suurpujottelu
    13.1. MC, Maribor, SLO, pujottelu
    Miesten maailman- ja Eurooppa-cupin ohjelmaa
    5.1. MC, Adelboden, SUI, suurpujottelu
    6.1. MC, Adelboden, SUI, pujottelu
    7.–8.1. EC, Nauders, AUT, 2 x pujottelu
    10.1. EC, Hinterstoder, AUT, suurpujottelu
    11.1. EC, Hinterstoder, AUT, super-G
    13.1. MC, Wengen, SUI, pujottelu
    13.–14.1. EC, Veysonnaz, SUI, 2 x suurpujottelu