Uutisen päiväys

17.10.2007← Takaisin

Söldenin maailmancupin avausjoukkue valittu

Kalle Palanderin, Marcus Sandellin ja Jukka Leinon seuraksi Söldenin mc-avaukseen ovat tarjolla Jonne Ruoppa ja Jukka Rajala. Naislaskijat ovat Tanja Poutiainen ja Sanni Leinonen.

Itävallan Piztalissa leireilevän Suomen alppihiihtomaajoukkueen edustuskokoonpano maailmancupin avaukseen on päätetty. Miehet karsivat tarjolla olevista paikoista tiistaina jäätiköllä järjestetyssä karsintakilpailussa. Kalle Palander ja Marcus Sandell pääsevät kisaan henkilökohtaisilla paikoilla. Kaksikko sijoittui myös karsintakisan kärkipaikoille. Kolmantena kahden kierroksen yhteisajoissa oli Jukka Leino, joka saa tuloksensa perusteella ensimmäisen vapaan paikan MM-avaukseen. Karsintakilpailun neljänneksi laski Jonne Ruoppa ja Jukka Rajala oli viides. Lajijohtaja Janne Leskisen mukaan viimeinen vapaa paikka tullaan valitsemaan Ruopan ja Rajalan välillä lähipäivien suoritusten perusteella.

Suomella on kuudesta seitsemään laskijaa maailmancupin 100 parhaan joukossa. Leskinen arvioi maajoukkueen tason olevan korkeampi kuin koskaan. Kaikki kärjen viisi laskijaa mahtuivat kahden huomioidun laskun yhteisajoissa sekunnin sisään. Leskinen näkee joukkueen hyötyvän tasaisuudesta.

– Hyvä tilanne, että joukkueessa on tasaista. kova kilpailu vie lajia eteenpäin, Leskinen kommentoi.

Naisten suurpujottelun kaudenavauksessa nähdään Tanja Poutiainen ja Sanni Leinonen. Poutiaisella on maailmancupiin henkilökohtainen paikka ja Leinonen täyttää vapaana olevan maapaikan. Molemmat laskijat ovat päässeet vertailemaan laskujaan myös muiden maiden laskijoiden kanssa ja heidän suorituksensa näyttävät Leskisen mukaan erittäin hyviltä.

Suurpujottelun maailmancup alkaa Itävallan Söldenistä lauantaina  27. lokakuuta naisten suurpujottelulla. Miesten suurpujottelun kaudenavaus kilpaillaan sunnuntaina. Pujottelun maailmancup käynnistyy marraskuun 10. päivä Leviltä, jossa Suomella on järjestävänä maana tuplamäärä paikkoja normaaliin nähden.