Uutisen päiväys

3.4.2004← Takaisin

SM-kilpailut päättävät freestylekauden - Janne Lahtela odottaa mielenkiintoisia kilpailuja

Freestylekauden viimeiset kilpailut lasketaan tänä viikonloppuna, kun Pyhätunturilla ratkotaan kumpareiden, Big Airin ja Ski Crossin Suomen-mestaruudet. Kyseessä on kauden suurimmat kotimaiset kisat, sarjoja löytyy kaikista ikäluokista, yleisessä on sekä miesten että naisten sarjat.

Eikä tasossakaan säästetä, sillä esimerkiksi lauantain kumparekisassa numerolapun rintaan laittavat kaikki maailmancupin joukkueen laskijat. Ainoastaan nilkkansa murtanut Lauri Lassila joutuu jättämään kisan väliin, muuten mestaruudesta taistelevat niin hallitseva Suomen-mestari Mikko Ronkainen, maailmancupin voittaja Janne Lahtela kuin Sami Mustonen ja Tapio Luusuakin.
Urallaan kaiken mahdollisen voittanut Lahtela pitää Pyhän kilpailun ennakkoasetelmia mielenkiintoisena. Hän ei kuitenkaan odota yleisen sarjan kisasta eniten.
- Minua kiinnostaa nähdä erityisesti junioreiden kilpailuja. Ne ovat minusta kaikkein tärkeintä, hän totesi.
Lahtela on kansainvälisen kauden jälkeen ottanut lähinnä rennosti ja käyttänyt aikansa leväten.
- Kun on viisi kuukautta ollut suksien päällä, on tauko tehnyt vain hyvää, hän vakuutti.
Lahtelan harjoitusvalikoimiin on tänä aikana kuulunut enimmäkseen trampoliiniharjoituksia, moottorikelkalla ajamista, footbagin ja sulkapallon pelaamista. Tämän kauden saavutustaan hän ei ole vielä liiemmin ajatellut.
- Sen aika tulee vasta myöhemmin. Olen aikaisemmin huomannut, että vasta kesän lämmössä, golfkentällä kävellessä noita asioita alkaa miettiä, hän hymähti.
Viime kaudella Lahtela voitti SM-kilpailujen karsintakisan, mutta jäi finaalissa toiseksi. Hän ei lupaa nytkään mestaruusjuhlia, vaikka Avalanchen kasvatti tavallaan kotirinteellään laskeekin.
- SM-kilpailuissa ovat yleensä pärjänneet ennen kaikkea ne laskijat, joilla on jäänyt kaudesta jotain hampaan koloon, Lahtela sanoi vakuuttaen:
- Pyhän rinne on aina ollut hyvä, ja on kiva lähteä kisaamaan, kun saa vielä laskea täysin terveenä.