Uutisen päiväys

9.1.2010← Takaisin

Slovenian Kranjec Kulmin mestari lauantaina – Ahonen 9.

Robert Kranjec oli Kulmin lentomäen mestarihyppääjä lauantaina niukasti ennen Simon Ammania. Janne Ahonen oli suomalaisten paras Kulmissa sijoittuen kilpailun yhdeksänneksi.

Mäkihypyn maailmancup jatkui mäkiviikon jälkeen Itävallan Tauplitzin ja Bad Mitterndorfin isännöimässä Kulmin HS 200-lentomäessä lauantaina. Kilpailun voitti Slovenian Robert Kranjec niukalla 0.5 pisteen erolla ennen Sveitsin Simon Ammannia. Kärkikaksikko hyppäsi kilpailussa molemmat hypyt samoille mitoille. Ensimmäisellä kierroksella Amman sai hypystään pisteen enemmän tuomaristolta enemmän kuin Kranjec, toisella kierroksella puolestaan tuomaristo arvosti Kranjecin tyylin 200 metrin hypyissä 1.5 pistettä paremmaksi ja kilpailun voittoon.

Janne Ahonen oli Suomen mäkikotkien paras sijoittuen kilpailun yhdeksänneksi. Ahosen kilpailu hypyt kantoivat 186,5 ja 185 metriä pitkät. Matti Hautamäki ja Kalle Keituri nappasivat kilpailusta maailmancup-pistetileilleen hyvät täydennykset, Hautamäki sijoittui lauantain kilpailussa seitsemänneksitoista ja Keituri yhdeksänneksitoista.

Janne Ahonen ei vielä ollut ihan täysin tyytyväinen lentomäkihyppäämiseensä.
- Siihen nähden mitä hypyt tänään olivat, sijoitukseen voi olla tyytyväinen. Tämän päivän suorituksissa ei vielä saanut sellaista rentoutta kuin pitäisi. Loivasta vauhtimäestä siirtyi tänne jyrkempään ja on vaikeampi pitää asentoa vauhtimäessä. Koekierroksella hyppääminen ei ollut niin hirmu hyvää ja yritin runnoa sitten väkisin kisassa suoritusta, Ahonen summasi päivän kilpailuaan.

Päävalmentaja Janne Väätäinen totesi myös, ettei Ahosen hypyssä ollut tänään ensimmäisellä kierroksella sellaista helppoutta, mitä on totuttu näkemään. Toisen kierroksen hypyllä sen sijaan tehdään tuloksia huomenna.
- Ensimmäisen kierroksen hyppy ei ollut sitä helppoa hyppäämistä, mitä Jannelta on totuttu näkemään. Toisella kierroksella hyppy oli hyvä. Pari sellaista hyppyä huomenna kisassa, niin eiköhän siinä ala 200 metriä paukkumaan, totesi Väätäinen luottavaisena.

Matti Hautamäen ja Kalle Keiturin hyppyvireen löytyminen oli päivän positiivisia asioita.
- Matin ja Kallen kohdalla alkaa näkyä sitä parempaa tekemistä. Molemmilla näkyi vielä kisasuorituksessa liian kova halu tehdä huippusuoritus ja se aiheuttaa vaikeuksia hyppyripöydällä, sanoi Väätäinen.

Janne Happonen, Harri Olli ja Kai Kovaljeff eivät päässeet lauantain kilpailussa toiselle kierrokselle. Päävalmentaja totesi kolmikolla olevan samat haasteet.
- Vauhtimäen laskuasennossa on hiottavaa, sieltä se lähtee hypyn korjaaminen koko kolmikolla, totesi Väätäinen.

Tuloskooste
FIS mäkihypyn maailmancup 2009-10
9.1.2010 Tauplitz/Bad Mitterndorf AUT, HS 140

1. Robert Kranjec SLO 382.5
2. Simon Ammann SUI 382.0
3. Martin Koch AUT 3729.2
9. Janne Ahonen 349.3
17. Matti Hautamäki 322.4
19. Kalle Keituri 308.9
33. Janne Happonen 142.9
35. Harri Olli 140.1
38. Kai Kovaljeff 132.9

Tulokset ja kalenteritiedot
www.fis-ski.com


Mäkihypyn maailmancup jatkuu sunnuntaina 10.1. Tauplitz/Bad Mitterndorf lentomäessä.

Mäkihypyn maailmancup 2009-10 lähetysajat MTV3:lla ja MTV3 MAXilla
10.1.2010 MTV3 Mäkihypyn mc: Tauplitz klo 14:45