Uutisen päiväys

24.11.2007← Takaisin

Slovenian Brodnik voittoon Levillä

Levi avasi tämän vuoden naisten Eurooppa-cupin suurpujottelut. Voiton vei polvivammasta toipunut slovenialainen Vanja Brodnik. Suomalaisista parhaiten onnistui Tii-Maria Romar ollen 31:s.

 

Slovenian, juuri 18-vuotta täyttänyt, Vanja Brodnik laski reiluun voittoon Levin kilpailuviikonlopun ensimmäisessä suurpujottelussa. Brodnik johti kilpailua jo ensimmäisellä kierroksella ja venytti eroa toiseksi tulleeseen Saksan Monika Springliin lähes sekuntiin. Jaetulle kolmannelle sijalle laskivat Brodnikin joukkuetoveri Ilka Stuhec ja Ranskan Audrey Peltier, jotka hävisivät voittajalle 1,12 sekuntia.

 

- Rinne oli fantastinen, ja laskeminen siinä oli helppoa. Toinen lasku oli ehkä ensimmäistä vaikeampi, mutta se saattoi johtua myös kovasta tuulesta, osan viime kaudesta loukkaantuneena ollut Brodnik kertoi.

 

Yli 20 metriä sekunnissa puhaltanut tuuli riepotteli laskijoita Levi Black -kisarinteen yläosassa. Alun loivalla osuudella laskijat saivat tosissaan taistella vauhtia laskuunsa. Tuuli yltyi toisella kierroksella, mutta Kansainvälisen Hiihtoliiton puolesta kilpailua seurannut alppihiihdon tekninen koordinaattori Janez Fleré kommentoi olosuhteiden olleen tasapuoliset kaikille laskijoille.

 

- Olosuhteet olivat erinomaiset. Rinne pysyi hyvässä kunnossa kaikille 78 laskijalle, mistä on todisteena suurella numerolla kisaan startanneet laskijat, jotka sijoittuivat jopa kymmenen parhaan joukkoon, sanoi tyytyväinen Fleré.

 

Tii-Maria Romar putosi niukasti pisteiltä

 

Suomen kahdeksan naisen joukkueesta kolme ylsi 60 parhaan joukkoon ja pääsi näin ollen toiselle kierrokselle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Tii-Maria Romar oli sijalla 39, mutta kohensi hieman asemiaan toisella kierroksella ja päätyi sijalle 31. Selkäkivut pysyivät poissa koko kisan ajan ja huomiseen toiseen EC-osakilpailuun Romar lähtee tavoittelemaan sijoja kolmenkymmenen parhaan joukkoon.

 

- Ensimmäisellä laskulla tein virheitä jyrkällä, ja molemmissa laskin liian rauhallisesti yläosan loivan pätkän. Muuten rinne oli kiva, kun lopussa oli uusia muotoja, eikä vain tasaista. Huomenna täytyy laskea aggressiivisemmin, mietti Romar jäätyään harmittavasti EC-pisteiden ulkopuolelle.

 

Muut toiselle kierrokselle yltäneet suomalaiset Jessica Honkonen ja Sara Partanen pitivät ensimmäisen kierroksen sijoituksensa ja olivat 45:s ja 55:s. Ensimmäisen EC-starttinsa laskenut Partanen oli kaikin puolin tyytyväinen laskuihinsa.

 

- En normaalisti jännitä juuri lainkaan, mutta nyt vähän tuntui siltä, että ollaan isommassa kisassa kuin aikaisemmin. Olin vähän yllättänyt kuinka hyvät laskut sain kisaan, hymyili Nilsiä Skitä edustava Partanen.

 

Suomen joukkueen valmennusjohto ei ollut täysin tyytyväinen päivän tuloksiin. Tavoitteena oli kaksi laskijaa pisteille, mutta toisaalta kolme laskijaa 60 joukkoon on kohtuullinen tulos.

 

- Joukkue on vielä suhteellisen kokematon ja huomenna toivotaan, että kaikki laskevat rennommin. Tavoitteena on edelleen saada kaksi laskijaa 30 sisään ja vielä lisäksi kaksi laskijaa 60 joukkoon, pohti valmentaja Pasi Martikainen huomisia asetelmia.

 

Sunnuntaina 25.11. Levillä lasketaan toinen suurpujotteluosakilpailu. Ensimmäinen kierros alkaa klo 11 ja toinen kierros klo 14.

 

Tulokset

Levi, Eurooppa-cup, suurpujottelu 24.11.2007:

Naiset:

1) Vanja Brodnik, SLO, 1.58,95, 2) Monika Springl, GER, +0,92, 3) Ilka Stuhec, SLO, +1,12, 3) Audrey Peltier, FRA, +1,12, 5) Evelyn Pernkopf, GER, +1,31, 6) Nadja Kamer, SUI, +1,34 7) Martina Geisler, AUT, +1,48, 8) Veronica Smed, SWE, +1,54, 9) Giulia Candiago, ITA, +1,68 10) Andrea Dettling, SUI, +1,72 … 31) Tii-Maria Romar, FIN, +3,03 45) Jessica Honkonen, FIN, +3,94, 55) Sara Partanen, FIN, +4,84

 

Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&raceid=51222