Uutisen päiväys

28.11.2006← Takaisin

Ski cross Vancouverin olympialaisiin

Kansainvälisen olympiakomitean johtokunta hyväksyi uuden lajin talviolympialaisiin Kuwaitissa pitämässään kokouksessa tiistaina.

Kansainvälisen olympiakomitean johto päätti ottaa freestylehiihdon lajin ski crossin mukaan Vancouverin olympialaisiin 2010.Valinta Vancouveriin kertoo freestylehiihdon arvostuksesta maailmalla.
- Freestylehiihtoa arvostetaan, hieno juttu ja aivan oikea päätös. Freestylen lajeja seurataan maailmalla todella paljon. Torinon olympialaisissa kumpareiden finaali oli loppuunmyyty ensimmäisenä ulkolajina. Vancouver on oikea paikka tuoda uusi ski cross olympiaperheeseen. Kanadassa freestylehiihto on erittäin suosittua. Teimme myös paljon työtä Suomesta käsin sen eteen, että ski cross valitaan, kertoo freestylen lajipäällikkö Marko Mustonen.

Suomi on ollut vahvasti mukana ski crossin maailmancupissa lajin alkuvuosista alkaen. Tulevalla kaudella Suomesta maailmancupissa kilpailee kolmen laskijan vahvuinen joukkue. Ski cross oli mukana arvokisoissa ensimmäistä kertaa Rukan mm-kisoissa vuonna 2005, jossa Juha Haukkala saalisti seitsemännen sijan.
- Niin kuin jo saavutetut suomalaistulokset kertovat olemme ottaneet ski crossin jo vuosia vakavasti. Nyt tulee tehdä entistä tarkempi suunnitelma, joka tähtää urheilullisen menestyksen saavuttamiseen Vancouverista, lopettaa Mustonen

Freestylen lajeista on olympiaohjelmassa tähän mennessä ollut kumparelasku ja hypyt.