Uutisen päiväys

5.3.2007← Takaisin

Ski cross-laskijat valmiina taistoon

Madonna di Campigliossa laskettavat MM-kilpailut alkavat huomenna. Suomalaisista ensimmäisinä tuleen joutuvat ski cross-laskijat; Juha Haukkala, Petri Ruotsalainen, Juhani Vainio ja Tuomas Karhumäki.

Sää Italiassa on mukavan kesäinen. Maanantain harjoituksissa aurinko ja yli kymmenen lämpöastetta helli freestylekansaa Dolomiiteilla. Harjoituksissa nähtiin isoja hyppyjä ja kovaa vauhtia.
- Rata on rakennettu nopeaksi ja vaihtelevaksi. Rata on monipuolinen, on liukupätkää ja isoja hyppyjä ja teknisempää osuutta. Rata sopii minulle ja olen tyytyväinen, tällaista rataa toivoinkin, kertoo Tuomas Karhumäki.

 

Suomalaisten kunto on kohdallaan. Juhani Vainio laski viimeisessä maailmancupin kisassa uransa parhaan maailmancupin sijoituksen ollen Japanissa lasketussa kisassa kymmenes. Madonnasta koko joukkueen odotukset ovat korkealla.
- Rata on hyvä ja sopii meille suomalaisille. Sää saattaa tehdä huomisesta kisasta arvoituksellisen, jos rinne on yhtä pehmeä kuin tänään niin tullaan varmasti näkemään yllätyksiä, lopetti Juhani Vainio arvoituksellisesti.

Juha Haukkala lähtee kisaan selkein tavoittein.
- Finaalissa pitää olla, jotta olen tyytyväinen. Tällä kaudella aikalaskut ovat menneet hyvin. Uskotaan, että huomenna kaikki viimein osuu kohdalleen. Lähtö tulee olemaan todella isossa roolissa huomenna, jos sää pysyy tällaisena, kertoi Juha Haukkala.

 

katso video

 

rataesittely