Uutisen päiväys

11.1.2007← Takaisin

Ski cross-kausi avattu

Ski crossin maailmancupin avauksen voittoon Ranskan Flainessa laski Norjan Audun Grönvold. Kakkonen oli Japanin Hiroomi Takizawaa ennen kolmanneksi laskenutta Tsekin Tomas Krausea. Suomalaisista paras oli Juha Haukkala, jonka sijoitus päivän kilpailussa oli 20:s.

Naisissa voitto meni Ruotsin Magdalena Iljansille. Toinen oli Ranskan Ophelie David ja kolmanneksi laski Sveitsin Seraina Murkia.

Juha Haukkala pääsi ainoana suomalaisena aikalaskuista jatkoon, muiden suomalaisten kohtaloksi koitui lämpimän sään pehmittämä rata. Aikalaskuissa Haukkala oli 14:nneksi nopein ja kaikki näytti tuossa vaiheessa vielä hyvältä.
- Aikalasku meni minulta hyvin. Pääsin valitsemaan lähtöpaikan ensimmäisessä heatissa jo toisena. Lähdössä vedin itseni liikkeelle ja lähtöportti antoi periksi ja jäin joukon viimeiseksi. Pääsin kuitenkin vielä ihan iskuasemiin, mutta radan lopussa tein laskuvirheen ja jäin heatin viimeiseksi, kertoo Haukkala.

Haukkalan katse jo mm-kilpailuissa.
- Vauhti aikalaskussa osoitti, että kaikki mahdollisuudet on taistella jokaisessa kisassa voitosta. Kaudesta tuli peruuntumisten takia niin rikkonainen, että katseet on jo suunnattu mm-kisoihin maaliskuulle ja siellä lähdetään voittamaan, lopettaa Haukkala.

Suomalaisten sijoitukset: Juhani Vainio 39:s, Petri Ruotsalainen 41:s, Jarkka Tuononen 50:s ja Tuomas Karhumäki 51:s.