Uutisen päiväys

20.11.2007← Takaisin

Ski Cross joukkueen tavoitteet korkealla kauden avauksessa

Saas Feessa leireilleet Suomen Ski cross -laskijat odottavat mielenkiinnolla kilpailukauden avausta. Maailmancupiin on vielä aikaa, mutta kovana kilpailuna tunnettu Crossmax lasketaan 22.–23.11. Itävallan Söldenissä.


Freestylelaskijoilla harjoituskausi on vielä kesken. Ski cross -joukkue on ollut lumilla vain kahdesti, mutta siitä huolimatta urheilijat ovat valmistautuneet paremmin kauteen kuin aikaisemmin. Suomen joukkueessa laskevat Juha Haukkala, Samu Ruoppa, Petri Ruotsalainen ja Juhani Vainio.

 

Joukkueen valmentaja Heikki Kervinen uskoo myös muiden maiden laskijoiden testaavan kuntoaan loppuviikon kisassa.

 

- Vaikka maailmancupista ei olekaan kyse, mukana on lajin parhaimmisto. Kisa on hyvä mittari laskijoille, missä mennään tällä hetkellä. Kisan perusteella analysoidaan, mikä osa-alue kaipaa lisäharjoitusta, kertoo Kervinen leiriltä Saas Feesta.

 

Crossmax-kilpailu toimii yhtenä karsintakilpailuna helmikuussa laskettaville X-Games-kisoille. Vain kahdella laskijalla kuuden miehen finaalista on mahdollisuus saada paikka arvostettuun X-Gamesiin. Kervinen korostaa kuitenkin crossilaskijoiden päätavoitteen olevan tammikuun puolessa välissä olevassa maailmancupissa.

 

- Viime kauden tulosanalyysin perusteella viikonlopun kisan tavoitteena on Haukkalan Juhalla finaalipaikka ja muilla laskijoilla 12 joukkoon yltäminen. Tavoitteet ovat kovia, mutta hyvin sujuneet leirit ja positiivisen kehityksen näkyminen jo pienen ajan sisällä antavat uskoa tavoitteiden saavuttamiseen, miettii Kervinen.

 

Juha Haukkala hakee finaalipaikkaa kovalla itseluottamuksella

 

Tulevaa kilpailua edeltävällä leirillä Sveitsissä joukkue on päässyt toteuttamaan harjoitussuunnitelmaansa laskien suurpujotteluharjoituksia ja treenaten startteja. Joukkueen ykköstykki Haukkala sairasteli hieman leirin alkupuolella, mutta lähestyttäessä kisapäivää miehen itseluottamus kohoaa päivä päivältä.

 

- Kuuden finaali on tavoite ja jos en sitä saavuta, olen pettynyt. Viime kaudella menestyneiden sveitsiläisten kanssa otettiin jokin aika sitten treenikisa, jonka voitin, joten hyvällä meiningillä olen kisaan lähdössä, asettelee Haukkala tavoitteitaan.

 

Fyysisen kunnon testeissä marraskuun alkupäivinä Haukkalan kestävyysominaisuudet olivat parantuneet huimasti, eikä kahden päivän kisarupeaman pitäisi rasittaa miestä liikaa. Haukkala muistuttaa kuitenkin kuinka herkästä lajista on kyse. Oma kunto ei ratkaise, vaan kuusi miestä samalla radalla aiheuttaa melkoisen määrän muuttujia Ski cross -kisaan.

 

- Myös rata vaikuttaa kilpailuun. En vielä tiedä, mihin rata Söldenissä rakennetaan, mutta toivoisin, että rata olisi tekninen ja ohituspaikkoja olisi riittävästi. Tietysti myös olosuhteilla on merkitystä, lumisateessa vain osasta rataa saadaan lumet lanattua, eivätkä ohitukset ole tuolloin helppoja, analysoi Haukkala kisaolosuhteita.

 

Crossmax-kilpailu alkaa torstaina 22.11. aika-laskuilla klo 12.00. Aika-laskujen 48 parasta pääsevät itse kilpailuun, joka lasketaan perjantaina 23.11. klo 11.30 alkaen.