Uutisen päiväys

10.1.2008← Takaisin

Ski cross -joukkue haluaa kovia tuloksia kauden alkuun

Suomen freestylemaajoukkueen ski crossarit lähtevät lauantain maailmancupin avauskilpailuun menestymään. Ykköstykki Juha Haukkalalta voidaan odottaa jopa täysosumaa.

Ranskan Les Contamines tarjoaa lauantaina hyvät olosuhteet Suomen crossilaskijoiden odotusten lunastamiselle. Jo kuudetta kertaa crossikilpailun järjestäjänä olevan Les Contamines’n rinne on tuttu kokeneille suomalaisurheilijoille.

Valmentaja Heikki Kervisen mukaan rinne sopii suomalaisille, jotka ovat hioneet tekniikkaa entistä enemmän ja hallitsevat suurpujottelutyyppiset käännökset sekä vauhdin hyvin.

- Rata on vauhdikas ja rinteen olemassa olevat muodot sinällään toimivia, kiteyttää Kervinen ennen viimeisiä perjantain harjoituksia.

Pitkän ajomatkan jälkeen joukkue kävi torstaina tutustumassa kisarinteeseen. Virallisissa harjoituksissa perjantaina laskijat pääsevät vielä kahdeksi tunniksi radalle treenaamaan.

Haukkalalla hammassärkyä, mutta voitto on tavoitteena

Urheilijat ovat hyvässä kunnossa lukuun ottamatta Juha Haukkalaa vaivannutta kovaa hammassärkyä. Haukkala on kuitenkin saanut hoitoa ja pystyy laskemaan kilpailun täysipainoisesti.

- Finaalipaikka on ehdoton vähimmäistavoite, mutta kyllä voitosta lähdetään taistelemaan. Huomenna virallisissa harjoituksissa kolme hyvää laskua riittää, parhaimmillaan neljänneksi Les Contamines’n radalla crossmax-kisassa laskenut Haukkala suunnitteli.

Petri Ruotsalainen ja Juhani Vainio ovat asettaneet tavoitteensa kymmenen parhaan joukkoon lauantaisessa kilpailussa. Ensin on kuitenkin selviydyttävä aikalaskuista 32 laskijan finaalilaskuihin. Miesten mukaan mitään ei saa ilmaiseksi, uusia nimiä on mukana muun muassa Kanadasta ja Yhdysvalloista.

- Käännökset ovat erittäin tärkeitä radalla. Niissä voi voittaa paljonkin, jopa ohittaa, jos onnistuu saamaan hyvän laskulinjan. Itselle rata sopii hyvin, se on semmoinen mallirata, mistä kaikkien järjestäjien tulisi ottaa oppia, kehuu Vainio perinteistä kisajärjestäjää.

- Yksi merkitsevä kohta radalla on heti alkumetreillä. Yläosassa on hyppyri, jonka alastulo on aika lyhyt ja sen jälkeen on tasaista. Jos hyppyristä lentää liian pitkälle, menettää vauhdin varmasti, Ruotsalainen pohti radan haasteellisia paikkoja.

Ski cross -kilpailuun osallistuvat myös Samu Ruoppa ja Tuomas Karhumäki. Ruoppa laskee Les Contamines’sa ensimmäisen maailmancupinsa, mutta lähtee kisaan luottavaisena.

- Kovaa lähdetään laskemaan, mutta päätavoite on kuitenkin hakea kokemusta ja selviytyä finaaleihin (32 parasta karsinnoista), kommentoi Ruoppa.

Lauantaina 12.1. kilpailu alkaa klo 11.30 karsinnalla. Finaalikierrokset lasketaan klo 14.00 alkaen. Ajat ovat Suomen aikaa. Sunnuntaina 13.1. freestylen maailmancup jatkuu Half pipe -kilpailulla.