7.1.2007← Takaisin

Schildille kauden viides voitto, Poutiainen neljäs

Itävallan Marlies Schild laski 0,66 sekunnin erolla voittoon Slovenian Kranjska Goran maailmancupin pujottelukilpailussa. Toiseksi kipusi Tsekin Sarka Zahrobska. Kolmanneksi nousi Slovakian Veronika Zuzulova. Tanja Poutiainen jäi neljänneksi.

Kuten kauden kaikissa pujottelukilpailuissa, ensimmäisen laskun nopein oli huippukuntoinen Marlies Schild, joka kellotti pohja-ajaksi 50,15. Toiseksi kierroksella ennätti kymmenentenä startannut Sarka Zahrobska ajalla 50,55. Kolmanneksi nopein oli toisella kierroksella ulos laskenut Itävallan Kathrin Zettel ajalla 50,68. Viidentenä radalle ampaissut Poutiainen pujotteli hyväkuntoista rataa 50,78 sekuntia ja ansaitsi viidennen sijan.

– Rinne on mukava laskea. Se on tarpeeksi vaativa ja siitä se laskemisen hauskuus tulee. Radat eivät olleet mitenkään erikoiset, ei liian helppoja, mutta oikein sujuvia laskea, kertoi Poutiainen Kranjska Goran rinteiltä.

Toisen laskun Poutiainen tuli varmasti ja ylitti maaliviivan johtopaikkaan oikeuttavalla ajalla. Takaa laskivat kuitenkin ohi kolme laskijaa. Schildin ja Zahrobskan lisäksi edelle ehti myös ensimmäisen kierroksen neljänneksi laskenut Zuzulova. Poutiainen jäi kolmannesta sijasta vain 0,07 sekunnin päähän.

– Tällä hetkellä sijoitus ei harmita lainkaan. Pujotteluni on mennyt isoin harppauksin eteenpäin ja olen siitä tosi iloinen. Lasku tuntui hyvältä, helpolta ja oli vielä nopeaakin, ihan kuin vanhoina hyvinä aikoina. Laskeminen todella maistuu, jutteli Poutiainen tyytyväisenä.

Sanni Leinonen, 17, jatkoi hyvää pujotteluaan laskien ensimmäisellä kierroksella sijalle 17. Ylöjärveläisellä jäi eroa kärkeen 2,22 sekuntia. Toisella laskulla Leinonen horjahteli uhkaavan näköisesti, mutta taisteli maaliin ja sijalle 15 ansaiten maailmancupin pisteitä neljännen kerran tällä kaudella.

Schild hallitsee pujottelucupia ylivoimaisesti, sillä hän on voittanut kauden kuudesta kilpailusta viisi. Pisteitä rinteiden valtiattarella on kasassa 560, kun toisena olevalla Ruotsin Therese Borssenilla on 292 pistettä. Pujottelukilpailuja on jäljellä vain kolme, joten cupin voittaja on jo lähes ratkaistu. Poutiainen on cupin kokonaispisteissä kahdeksantena 157 pisteellä ja Leinonen 70 pisteellä sijalla 19.