4.1.2007← Takaisin

Schild palasi ykköseksi, Poutiainen kuudes

Itävallan Marlies Schild voitti naisten maailmancupin pujottelukilpailun Kroatian Zagreb-Sljemessä. Suomalaisurheilijoista Tanja Poutiainen ylsi kauden parhaaseen sijoitukseen pujottelussa ollen kuudes ja Sanni Leinonen jatkoi hyviä esityksiään sijoittuen 14:nneksi. Schild oli kilpailussa täysin omaa luokkaansa, sillä hän päihitti kilpailun toiseksi sijoittuneen Kroatian Ana Jelusicin peräti 1,66 sekunnilla. Kolmanneksi laski Tsekin Sarka Zahrobska.

Kroatiassa laskettu naisten tämän kauden viides maailmancupin pujottelu päättyi neljännen kerran Itävallan Marlies Schildin voittoon. Schild laski jo ensimmäisellä kierroksella muilta karkuun. Itävaltalainen johti ensimmäisen laskun jälkeen toisena ollutta Ruotsin Anja Pärssonia yli sekunnilla.
Toisen laskun alkupätkällä tämän hetken ylivoimaisella laskijalla oli jopa varaa virheeseen. Schild kokosi itsensä kuitenkin nopeasti ja laski maaliin tyylikkäästi. Schild oli virheestä huolimatta toisen laskun viidenneksi nopein. Pärsson oli hyvässä vauhdissa myös toisella laskulla, mutta ruotsalaisen kilpailu päättyi mahalaskuun radan loppuosalla.
- Marlies on kyllä tosi kovassa kunnossa ja laskee kovaa. Hän on selkeästi kovimmassa kunnossa, Tanja Poutiainen kehui kilpakumppaniaan.

Kilpailun toiseksi laski kotiyleisön riemuksi Kroatian Ana Jelusic. Hän hävisi voittajalle 1,66 sekuntia. Kilpailun kolmas oli kovan nousun toisella laskulla tehnyt Tsekin Sarka Zahrobska. Tsekki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 14.

Tanja Poutiainen laski kauden parhaaseen pujottelusijoitukseensa. Poutiaisen sijoitus ensimmäisen laskun jälkeen oli yhdeksäs. Hyvä toinen lasku nosti suomalaistähden kuudenneksi. Eroa voittajaan jäi 2,31 sekuntia.
- Kyllä sijoitus tyydyttää. Kauden paras pujottelussa. Tuonne kärkeen ei mennä yhdellä harppauksella vaan edelleen pitää edetä askel askeleelta. Töitä tehdään kovasti sen eteen, että kärkeä saadaan kiinni, Poutiainen kertoi kilpailun jälkeen.

Sanni Leinonen jatkoi mainioiden kilpailuiden sarjaa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 11. sijalla ollut nuori lupaus piti asemansa hyvin ja lopputuloksissa Leinonen oli komeasti 14:s.
Jessica Honkonen lähti kisaan isolla numerolla eikä selviytynyt toiselle kierrokselle. Jessican sijoitus oli Kroatiassa 48:s.

- Rinne ei ollut vaikeannäköinen eikä oloinen. Se oli pitkä, eikä merkkaus ollut todellakaan helppo kummallakaan kierroksella. Viime viikonloppuna oli kyllä jäisempi rinne kuin täällä, mutta oli se aika kova silti. Ehkä se vähän pehmeni toisella kierroksella ja siinä oli vaikeuksia varmasti monilla, Tanja Poutiainen kertoi Zagreb-Sljemen rinteestä.