Uutisen päiväys

9.1.2010← Takaisin

Sarasoja yllätysnelonen – suksivalinta pudotti Saarisen

Riikka Sarasoja yllätti sijoittumalla neljänneksi Tour de Skin seitsemännessä osakilpailussa Italian Val di Fiemmessä. Vaikeissa kelioloissa Aino-Kaisa Saarisen suksivalinta ei onnistunut ja hän jäi sijalle 28.

Kokonaiskilpailussa Saarinen on neljäntenä +1.35,4 perässä johtavaa Slovenian Petra Majdicia.

Sarasoja oli lähellä yllättää kaikki kärkinimet, sillä hän oli maalialueelle laskettaessa toisena. Sarasojalla oli pitovoidellut sukset.

- En ollut uskoa, kun huomasin olevani toisena. Aivan mahtava tulos. Minulla oli varmaan kilpailun parhaat sukset. Olo on kyllä väsynyt, mutta kyllä tällä jaksaa huomiseen. Loppunousussa yritetään mitä jaksetaan, Sarasoja sanoi iloisena.

Neljäs sija on Sarasojan uran paras sijoitus maailmancupissa. Tourin kokonaiskilpailussa Sarasoja on 11:s.

Parikymmentä minuuttia ennen kilpailun starttia alkoi sataa räntä, joka kilpailun kuluessa muuttui vedeksi. Kelimuutos sai liikettä huoltoryhmiin ja suksivalintoja tehtiin viime minuuteilla.

- Vähän ennen lähtöä vaihdoin sukset pitopohjiin ja se oli tällä kertaa väärä valinta. Suksi ei luistanut eikä pitänyt. Mitään ei ollut tehtävissä. En saanut itsestäni irti kaikkea, kun suksi lipsui ja luistoa ei ollut. Kelaan tämän läpi ja sitten lataudun huomiseen. Loppunousuun lähden hakemaan hyvää sijoitusta taistelumielellä, Saarinen sanoi.

Riitta-Liisa Roponen hiihti mukana pääjoukossa ja oli tasaisessa maaliintulossa 16:s vain 7,9 sekuntia voittajasta. Roponen lähtee viimeiseen osakilpailuun sijalta 8.

- Ihan hyvin toimivat sukset ja hyvä ettei tullut enempää eroa. Huomenna sitten vapaalla, Roponen sanoi.

Pirjo Muraselle kilpailu oli vaikea, sillä suksi ei toiminut koko kilpailun aikana.

- Harmittaa, että tähän loppuun tuli tällainen huono kisa. Sukset eivät oikein pitäneet eivätkä luistaneet. En lähde mukaan huomiseen kilpailuun, sillä eroa on jo niin paljon, Muranen totesi.

Lauantain jälkeen Muranen on sijalla 31 ja eroa kärkeen +7.10,0.

10 kilometrin yhteislähtökilpailun perinteisellä hiihtotavalla voitti Majdic ennen Kazakstanin Elena Kolomina ja Italian Marianna Longaa. Puolan Justyna Kowalczyk oli 23:s ja hän menetti Tourin johtopaikan Majdicille ennen viimeistä osakilpailua 31,4 sekunnilla.

Tour de Skin päätöskilpailu sunnuntaina naisilla on 9 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com