Uutisen päiväys

22.3.2013← Takaisin

Sarasoja-Lilja kahdestoista Falunin prologissa

Maailmancupin finaali hiihdetään tänä viikonloppuna Falunissa. Perjantain 2,5 kilometrin prologin nopein suomalainen oli Riikka Sarasoja-Lilja. Hän sijoittui vapaalla hiihtotavalla käydyssä kisassa 12:nneksi.

Falunin prologin, vapaalla tavalla hiihdetyn 2,5 kilometrin nopein suomalainen oli Riikka Sarasoja-Lilja. Hän sijoittui 12:nneksi jääden 17,8 sekuntia kisan voittaneesta Norjan Marit Björgenistä.
- Olisin voinut lähteä kovemminkin hakkaamaan alkuun, kun oli lopussa vielä voimia niin hyvin jäljellä. Tosin olisiko niitä voimia sitten ollut, jos olisi kovaa lähtenyt eli se on aina sellaista säätämistä, Sarasoja-Lilja kertoo.
- Keväällä ei aina tiedä ennen starttia, miten kulkee, kun voi olla isojakin heittoja päivissä.
Kerttu Niskanen oli aivan kilpasiskon kannoilla, hän hiihti 13:nneksi.
- Hiihto tuntui hyvältä, mutta liikaa varailin alamäessä ja annoin liikaa tasoitusta. Se jäi harmittamaan. Ei päästy tänään hiihtämään sitä muutettua latua, niin varoin liikaa alamäessä, kun en tiennyt mitä oli tulossa, Niskanen kertoi.

Falunin prologin reittiä muutettiin kisapäivän aamuna urheilijoiden vaatimuksesta. Hiihtäjien mielestä Murhamäki (Mördarbaken) oli liian vaarallinen laskettavaksi ja venäläisiä lukuun ottamatta kaikki muut maajoukkueet ilmoittivat vetäytyvänsä kisasta, jollei latua olisi muutettu turvallisemmaksi.
Kisassa 37:nneksi hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen oli tyytyväinen urheilijoiden keskinäiseen yhteistyöhön sekä siihen, että heitä myös kuunneltiin.
- Nyt se (alamäki) oli inhimillinen ja hiihdettävissä. Kun oli kyseessä hiihtäjien turvallisuus ja siihen kyettiin puuttumaan, niin tuntuu hyvältä. Varsinkin huomenna, kun mennään kovaa ja on yhteislähtö, niin siinä ei paljon pehmusteet reunoilla auta, jos on kasa naisia keskellä latua, Saarinen kertoo.

Kaikkiaan kisaan starttasi kuusi suomalaisnaista. Krista Lähteenmäki ei ollut 19:een sijaan tyytyväinen, sillä kroppa lämpeni kunnolla vasta viimeisen puolen kilometrin aikana.
Anne Kyllönen puolestaan hiihti uransa parhaan Falunin prologin ja oli tyytyväinen, vaikka 32:s sija ei suuria tunteita nostatakaan.
Keskiviikon sprinttikisan vielä jaloissaan tuntenut Mona-Liisa Malvalehto hiihti 49:nneksi.
- En ollu sentään viimeinen, Malvalehto naurahti.

Lisää kommentteja:
http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/suomalaistunnelmat-falunin-prolo/