Uutisen päiväys

6.12.2003← Takaisin

Sarah Lewis tyytyväinen Rukan järjestelyihin

Kansainvälisen Hiihtoliiton, FIS:n, pääsihteeri Sarah Lewis oli eilen Rukalla seuraamassa freestylen maailmancupin hyppykilpailua. Kevään 2005 freestylen MM-kisojen isännät saivat arvovaltaiselta vieraalta kiitosta järjestelyiden suhteen.

”On hieno nähdä, että näin pieni ja dynaaminen järjestäjien ryhmä todella nauttii tekemisestään ja organisaation innostus välittyy myös kilpailutilanteessa”, totesi Lewis.
Rukalla viime päivät riehunut voimakas tuuli on vaikuttanut jossain määrin freestyleharjoitusten aikatauluihin. Lewisillä riitti kuitenkin sympatiaa järjestäjien sääongelmille, niihin kun ei pysty suuresti vaikuttamaan.
”Tähän aikaan vuodesta saattaa tulla yllätyksiä sään suhteen, mutta te olette silti onnistuneet saamaan tänne hyvän shown aikaiseksi”, kiitteli Lewis.
Tuulelle herkempi hyppykilpailu saatiin kuitenkin eilen hyvin päätökseen ja tämän päivän kumparekisaan ei sää vaikuta samassa määrin.
Viime viikolla Rukalla kilpailtiin pohjoismaisten lajien maailmancuppisteistä. Suomi onkin yksi niistä harvoista maista, joissa käydään kaikkien FIS:n lajiperheen maailmancupeja.
”Teillä on kaikissa talvilajeissa hyviä urheilijoita, heidän menestyksensä vaikuttaa toki kisojen saantiin. Ruka on ollut vuosia erinomainen kisajärjestäjä kaikissa hiihtolajeissa ja FIS näkisi mielellään tulevaisuudessakin Rukan roolin merkittävänä maailmancupkauden avausjärjestäjänä”, Lewis totesi.

Freestylen MM-kilpailuissa uusia lajeja

Maakisjuussa 2005 Rukan rinteillä ratkotaan freestylen maailmanmestaruusmitalit. Mukana nähdään tuolloin kaksi uutta lajia, ski cross sekä big air. Uudet lajit ovat Lewisin mukaan tervetulleita FIS:n suojiin. Mitään kilpailuasetelmaa ei kuitenkaan ole syytä järjestää eri lajien välille, Lewisin mielestä kyse onkin lähinnä trendien seuraamisesta:
”Tuskin ski cross tulee horjuttamaan perinteisiä alppilajeja, mutta hienoa nähdä, että freestyle lajina pystyy uudistumaan ja elämään ajan hengessä. Uudet lajit tuovat varmasti myös uusia ystäviä lajin pariin.” Lewis kehui Suomea ja Rukaa erityisesti siitä, että MM-kisaohjelmaan haluttiin ottaa ennakkoluulottomasti mukaan myös uudet lajit.
”Tänne on muodostunut nopeasti tiivis ja tehokas porukka, joka ei pelkää vastuun ottamista. Uskon, että freestylen seuraavat MM-kisat tulevat herättämään aivan uudenlaista huomioita lajille”, Lewis jatkoi.