26.6.2018← Takaisin

Sara Niittyviita ja Alexander Ståhlberg Junior Aateli Racen voittajiksi

Vuokatin Aateli Racen ensimmäiset kilpailut on saatu päätökseen, kun nuorten alle 18-vuotiaiden Junior Aateli Race kilpailtiin aurinkoisessa säässä tiistaina. Voittajiksi kilpailuissa ylsivät Kouvolan Hiihtoseuran Sara Niittyviita ja Norrvalla Ski Teamin Alexander Ståhlberg.

Tyttöjen kolmen kilometrin maastojuoksuosuudella Sara Niittyviita irtosi alkutaipaleella Lappeen Riennon Siiri Kaijansinkon ja Rantasalmen Urheilijoiden Nina Vänskän kanssa, mutta ratkaisi lopulta voiton itselleen. Uusi maastojuoksureitti, joka kulkee uuden Hotelli Aatelin kulmilla, keräsi kiitosta voittaja Niittyviidalta.

”Tosi kiva reitti oli tänään, tää poikkes viime vuoden reitistä, kun oli enemmän nousua ja vaihtelua tässä radassa. Kahden kanssa juoksin ja kisa ratkesi vasta viimeisellä 500 metrillä”, kertoi juoksuunsa tyytyväinen Niittyviita.

Niittyviita piti juoksua ja rullahiihtoa tasavahvoina osa-alueinaan ja lupaili jo juoksuosuuden päätyttyä pitää kiinni ykköspaikastaan. Eroa toisena rullahiihtoon lähteneeseen Kaijansinkkoon oli 5,1 sekuntia.

Lämmittelyssä Niittyviidalle sattui pieni tapaturma ja hiihto-osuudelle hän lähti kipeällä jalalla.

”Oli vähän epäonnea tuossa ennen kisaa, mutta kisassa oli sen verran adrenaliinia, etten huomannut kipua. Vähän joutui säästelemään, mutta ylös pääsin ja se on pääasia”, naurahti Niittyviita.

Nuorten kesäkisalle Niittyviita antoi sille kuuluvaa arvoa.

”Tietysti tämä on kesäkisa ja kaikki on vähän eri tilanteessa ja erilaisia harjoituksia takana. Mutta on toki merkitystä, kun ei meidän ikäsille ole paljon kesäkisoja. Näkee missä muut menee ja missä itse”, mietti Niittyviita.

Niittyviidan hiihtoaika oli koko porukan nopein. Tyttöjen kilpailuun starttasi yhteensä 31 nuorta urheilijaa. Siiri Kaijansinkko piti toisen sijansa ja Nina Vänskä kolmannen sijansa rullahiihdon takaa-ajossa.

Norrvallan Ståhlberg poikien ylivoimainen ykkönen

Alle 18-vuotiaiden poikien Junior Aateli Race oli Norvalla Ski Teamin Alexander Ståhlberg. Ståhlberg irtosi muusta porukasta jo ensimmäisellä kierroksella ja teki eroa seuraavaan Teuvan Rivakan Petteri Mattilaan 4,5 kilometrin juoksussa minuutin ja 22 sekuntia.

”Juoksu osuus meni hyvin. Lähdin hyvin alusta asti. Uusi reitti oli minusta myös hyvä, oli ylä- ja alamäkeä”, totesi Ståhlberg juoksun jälkeen.

Nuorukainen hiihti rullahiihto-osuuden omissa oloissaan ja jaksoi erinomaisesti loppuun saakka hiihtäen nopeimman osuusajan.

”Hiihto meni hyvin. Tunsin itseni hieman väsyneeksi juoksun jälkeen, mutta jaksoin hyvin koko matkan ylös. Kisa toimi hyvänä ja kovana harjoituksena (näin kesällä)”, mietti Ståhlberg voittonsa jälkeen.

Junior Aateli Racen toiseksi kiri loistavalla hiihdolla yhdistetyn nuorukainen Liperin Hiihtoseuran Perttu Reponen. Reponen oli juoksuosuuden jälkeen viidentenä minuutin ja 41 sekuntia Ståhlbergin takana. Kolmas oli juoksussa toiseksi jaksanut Teuvan Rivakan Petteri Mattila. Poikia kilpailussa oli mukana 37.

Nuorten urheilijoiden haastattelut kokonaisuudessaan tapahtuman facebook-sivulla

Kilpailut jatkuvat keskiviikkona yleisen sarjan maastojuoksulla sekä rullahiihdon takaa-ajolla. Tiistai-iltana hiihdetyn Vaaran mailin eli Aateli Racen prologin veivät yleisessä sarjoissa nimiinsä Kerttu ja Iivo Niskanen.