Uutisen päiväys

29.12.2006← Takaisin

Sanni Leinoselle uran paras maailmancupsijoitus

Ruotsin Therese Borssen laski uransa ensimmäiseen maailmancupin voittoon Itävallan Semmeringissä lasketussa pujottelussa. Sanni Leinonen oli parhaana suomalaisena 10:s. Tanja Poutiainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä, mutta laski toisella ulos.

Semmeringin pujottelu laskettiin erittäin vaativalla ja jäisellä radalla. Ruotsin Therese Borssenin jälkeen kaksi seuraavaa sijaa meni Itävaltaan. Kathrin Zettel oli toinen ja Marlies Schild kolmas. Schild johti ensimmäisen kierroksen jälkeen ylivoimaisesti ja toisen kierroksen väliajoissakin Schild oli vielä laskemassa voittoon, mutta suuri virhe aivan radan lopussa tiputti Schildin lopulta kolmanneksi.

Ensimmäisellä kierroksella nähtiin useita ulosajoja mm. Itävallan tähdet Michaela Kirchgasser ja Nicole Hosp laskivat radalta ulos. Sanni Leinonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 18. Toisen kierroksen kahdeksanneksi nopein aika nosti kuitenkin Leinosen sijoitusta.

- Olen laskenut tällä kaudella hyvin, kun rinne on ollut kova. Ekalla kierroksella rinne oli kyllä jo aika urilla, mutta onneksi aikaerot olivat aika suuria ja pääsin toiselle kierrokselle hyviin asemiin. Toisen kierroksen lasku oli ihan ok, mutta viimeisessä neulansilmässä olivat jalat jo niin väsyneet, että paino meni vähän taakse ja ulosajokin oli lähellä. Kertoi tyytyväinen Leinonen.

Tanja Poutiaisen kilpailu alkoi hyvin. Ensimmäisen kierroksen neljänneksi nopein aika antoi jo odottaa kauden parasta pujottelu sijoitusta. Mutta toisen kierroksen lopussa Poutiaisen paino jäi taakse ja Tanja laski ulos radalta. Poutiainen näytti kuitenkin ensimmäisen kierroksen laskullaan, että pujottelukin alkaa kulkea.

 

tulokset: http://www.fis-ski.com/