24.2.2008← Takaisin

Sandellille uran paras maailmancupin sijoitus Whistlerissä

Suomen alppihiihtomaajoukkueen Marcus Sandell laski uransa parhaaseen maailmancupin sijoitukseensa, ollen yhdeksäs Whistlerissä tulevilla Vancouverin olympiarinteillä.

Torstaina hyvin super-G-kisassa laskeneen Marcus Sandellin vire jatkui tänään erinomaisena.

”Mahtava fiilis. Ekalla laskulla tuli kämmi heti alussa, mutta lopun vedin hyvin. Ajattelin, että toisella vedetään normaalisti. Hyvin menikin, vaikka lopussa otin hieman liian varman päälle”, tiivisti Sandell päivän kisalaskunsa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen 12:ntena ollut Sandell pystyi nostamaan sijoitustaan kymmenen parhaan joukkoon jaetulle yhdeksännelle sijalle. Kilpailun voitti myös torstaina palkintopallilla ollut Itävallan Hannes Reichelt, jolle Sandell hävisi 1,34 sekuntia. Toiseksi laski Sveitsin Didier Cuche ja kolmas oli itävaltalainen Benjamin Raich.

Sandell oli tyytyväinen ensitutustumiseensa vuoden 2010 olympiarinteeseen.

”Rinne oli haastava ja rata oli tehty kääntäväksi, mulle oikein sopiva. Toivon, että tulevaisuuden kisoissa pinta on vielä kovempi ja rinne näin ollen vaikeampi”, Sandell jatkoi.

Sandell nousi suurpujottelun maailmancupissa nyt 16. sijalle 90 pisteellään.

Suurpujottelun toisella kierroksella nähtiin myös toinen suomalainen Jukka Leino, joka varmisti kuluneella viikolla hyvällä Eurooppa-cupin sijoituksellaan henkilökohtaisen paikan ensi kauden maailmancupiin. Leino laski varmasti päästen toiselle kierrokselle sijalta 28 ja nostaen itsensä lopulta 20. sijalle.

”Hyvin meni pitkän matkustamisen jälkeen. Sain nukuttua hyvin, joten ihan ok fiilis oli mennä kisaan. Olin kuitenkin saanut tosi hyvin infoa valmentajilta radasta, joten ensimmäisessä radankatselussa tiesin jo mitä odottaa”, kertoi viimeisen kuukauden aikana vapautuneesti laskenut Leino.