3.12.2007← Takaisin

Sandell laski parhaan maailmancupin sijoituksensa

Sveitsin Daniel Ahlbrehct otti voiton super combined -kisan tapaan myös Beaver Creekin suurpujottelussa. Marcus Sandell laski sijalle 17.

Torstaina Beaver Creekissä super combined -yhdistelmäkilpailun voittanut Daniel Ahlbrecht voitti pehmeissä lumiolosuhteissa lasketun suurpujottelun viiden sadasosasekunnin erolla toiseksi tulleeseen Itävallan Mario Mattiin. Kolmanneksi laski Didier Cuche (SUI), joka jäi tiukassa kilpailussa maamiehelleen 0,11 sekuntia.

Juuri ennen Pohjois-Amerikan kilpailureissua varusmiespalveluksensa loppuun suorittanut Marcus Sandell ylsi parhaaseen maailmancupin sijoitukseensa ja oli 17:s. Ensimmäisen kierroksen jälkeen 26:ntena ollut Sandell jäi lopulta voittajasta reilun sekunnin.

- Tosi hyvällä fiiliksellä olen. Täysiä lähdin tykittämään molemmilla laskuilla, mutta vasta toinen oli lähes virheetön hyvä veto. Ensimmäisellä laskulla takerruin lopussa vähän porttiin ja menetin aikaa, kertoi Sandell.

Ennen kilpailua maailmancupin kokonaistilanteessa kolmantena ollut Suomen Kalle Palander laski ulos ensimmäisellä kierroksella. Palander teki virheen hieman ensimmäisen väliaikapisteen jälkeen Suomen valmentaja Christian Leitnerin merkkaamalla radalla.

- Tilastotappio tämä oli, edellisen kerran suurpuikassa laskin ulos Åren MC-finaaleissa 2006, kommentoi Palander kisan jälkeen.

Palander manasi vielä helppoa virhettään. Hieman myöhään jääneen käännöksen jälkeen hän laski liian kovaa ja suoralla linjalla seuraavaan käännökseen ja paino meni sisäsukselle.

- Pehmeää lunta oli paljon, mutta oma moka se oli, tunnusti Palander.

Kilpailun muut suomalaiset Jonne Ruoppa ja Jukka Rajala eivät selviytyneet toiselle kierrokselle ja jäivät sijoille 54 ja 55.

Miesten maailmancup jatkuu Beaver Creekissä maanantaina 3.12. super-G-kilpailulla. Super-G piti alkuperäisen aikataulun mukaan laskea lauantaina. Suomalaisista kilpailuun on ilmoitettu Jouni Pellinen ja Jonne Ruoppa. Tekniikkalajeja lasketaan seuraavan kerran Itävallan Bad Kleinkirchheimissa 8.–9.12.2007.