Uutisen päiväys

9.5.2007← Takaisin

Sami Mustosen ura jatkuu kumparelaskijoiden valmentajana

Lasku-uransa kuluneeseen kauteen päättänyt Sami Mustonen vastaa valmennuksesta yhdessä joukkueen pitkäaikaisen valmentajan Pekka Lehtikallion kanssa. Mustosen sopimus on mallia 1+2 vuotta.

Sami Mustonen on ollut yksi suomalaisen freestylehiihdon dream teamin jäsenistä. Yli 50 maailmancupin palkintosijaa ja 11 arvokisamitalia voittaneeseen joukkueeseen kuului Mustosen lisäksi Janne Lahtela, Mikko Ronkainen ja Lauri Lassila. Sami Mustosen kirkkaimmat saavutukset ovat olympiamitali Naganosta 1998, mm-mitalit Meiringenistä 1999 ja Rukalta 2005.

Valmennukseen ja menestymiseen Mustoselta löytyy jo resepti.
- Valmentamisessa keskitytään henkilökohtaisempaan valmentamiseen ja harjoittelussa kiinnitetään huomio lajin perusasioiden harjoitteluun sekä kilpailunomaisen harjoittelun lisäämiseen. Kun perusasiat on hiottu vahvalle pohjalle, sille on hyvä rakentaa menestymiseen tarvittavat lisäelementit. Tällä hetkellä suomalaisten taitotaso on maailmanlaajuisesti tarkasteltuna hyvä. Joukkueessa on maailman ehdotonta kärkeä kuten Tapio Luusua, jolla on jo taskussaan useita maailmancupin voittoja. Tapion lisäksi joukkueesta löytyy useita nuoria haastajia. Laadukkaalla ja selkeällä perustyöllä sekä asioiden priorisoinnilla joukkueella on mahdollisuudet nousta laajalla rintamalla kohti maailman terävintä kärkeä”, tuore valmentaja Sami Mustonen kertoo. 

Vuosi sitten freestylehiihdossa ryhdyttiin määrätietoisesti ajamaan uutta sukupolvea kohti Vancouverin olympialaisia 2010. Kuluneen kevään aikana on tarkennettu huippu-urheilusuunnitelmaa ja rakennettu kokonaisvaltainen strategia kohti tulevia kausia.
- Suomella on tällä hetkellä nuori ja lupaava joukkue jolla mennään aina 2014 olympialaisiin asti. Uudet tuulet puhaltavat heti harjoituskauden alusta. Touko-kesäkuun vaihteessa panostamme leiritykseen Rukan kesäolosuhteissa ja heti perään jatkamme Norjan jäätiköllä kesä- ja heinäkuussa. Samin mukaan tuleminen on suuri voitto. Kumparelaskun kaltaisessa taitolajissa vahvalla omalla lajitaustalla on suuri merkitys. Sami tuo joukkueeseemme tuoreinta saatavilla oleva tietoa huippulaskijan näkökulmasta, odotan paljon yhteistyöltämme, lopettaa valmentaja Pekka Lehtikallio.

Freestylemaajoukkueet kaudella 2007 – 2008

Kumparelaskun maailmancupjoukkue:
Juuso Lahtela
Tapio Luusua
Eemeli Kallas
Harri Kyllönen
Janne Salonen
Arttu Kiramo

Valmentajat: Pekka Lehtikallio, Sami Mustonen
fysiikkavalmennus: Mikko Patrikainen

Half Pipe maailmancupjoukkue:
Kalle Leinonen
Antti-Jussi Kemppainen

Ski crossin maailmancupjoukkue:
Juha Haukkala
Petri Ruotsalainen
Juhani Vainio

Nuorten maajoukkue:
Isabella Cedercreutz
Jonna Nieminen
Ville Miettunen
Sami Salonen
Vili-Verneri Vanhala