Uutisen päiväys

1.3.2006← Takaisin

Sami Mustonen vankisti asemiaan kokonaiscupin kolmantena

Koreassa, Jisan Forestissa käydyn kumpareiden maailmancupin voittoon laski olympiakultamitalisti Dale Begg-Smith AUS. Tiukassa kisassa toiseksi sijoittui Ranskan Guilbaut Colas ja kolmanneksi sujutteli USA:n David Digravio. Sami Mustosen sijoitus oli viides ja Juuso Lahtela oli hienosti kymmenes.

Olympiahopeamitalisti Mikko Ronkainen epäonnistui omassa finaalisuorituksessaan ja jäi lopulta sijalle 15. Janne Lahtelan kohdalla oli tällä kertaa karsiutuminen finaalista. Ronkainen ja Lahtela epäonnistuivat molemmat alahypyissään.

- Jannella tarrasi sukset vähän alanokkaan kiinni ja korkki seiska ei oikein lähtenyt pyörimään. Mikolla sama homma, epäonnistunut alahyppy rokotti pisteitä. Kommentoi suomalaissuorituksia Lajipäällikkö Marko Mustonen.

Ensimmäistä kertaa Koreassa lasketuissa mc-kisoissa järjestelyt onnistuivat hienosti. Rinne oli 260 metriä pitkä ja jyrkkyyttä 22 astetta.
- Hieno mäki, vaikka mäki ei ollut kauhean jyrkkä oli se vaikea ja pitkä, kommentoi Mustonen.

Sami Mustosen hieno viides sija vankisti kemijärveläisen asemia kokonaiscupissa. Myöskin Juuso Lahtelan varmat otteet jatkuivat, sijoitus kymmenentenä on Lahtelan paras kautta-aikojen maailmancupissa.
- Juuso laski koko viikon erittäin hyvin ja kisassa sama tahti jatkui. Sami myöskin vankisti asemia cupissa ja kakkossijaan on hyvät mahdollisuudet, kertoi Mustonen.

Koreasta joukkueen matka jatkuu kohti Japania ja Inawashiroa jossa kilpaillaan jo sunnuntaina.