Uutisen päiväys

11.2.2005← Takaisin

Sami Mustonen parhaana suomalaisena kahdeksas Naeban kumpareilla

Suomen aikaa myöhään viime yönä laskettu maailmancupkauden kuudes kumparekisa käytiin Japanin Naebassa. Suomalaisittain kilpailu sujui tyydyttävästi, sillä Sami Mustonen ja Mikko Ronkainen laskivat finaalissa sijoittuen lopputuloksissa sijoille kahdeksan ja yhdeksän.

Hyvään laskukuntoon loukkaantumisen jälkeen äitynyt Mustonen oli jälleen paras suomalainen, mutta hänelle annetut pisteet eivät aivan riittäneet kärkisijoille asti.

- Samilla oli hyvä lasku. Ei virheitä ja kohtuullisen puhdaskin suoritus se oli. Pisteet vaan ei tällä kertaa riittäneet kahdeksatta sijaa parempaan, Lehtikallio totesi Mustosen laskusta.

Mikko Ronkainen väläytteli jälleen myös osaamistaan ja taisteli tiensä finaaliin saakka. Aivan tyylipuhdas ei Ronkaisen suoritus kuitenkaan ollut ja siitä lopputuloksena yhdeksäs sija.

Lehtikallion mukaan Ronkaisen laskussa oli paljon hyvää, mutta myös parannettavaa jäi.

- Mikolta ihan ok lasku, mutta kyllä parannettavaakin jäi. Pieniä virheitä siellä täällä. Onhan se tuloksistakin nähtävissä. Ei se kuitenkaan mikään katastrofi ollut, mutta ei parasta Mikkoa, Lehtikallio kuvaili Ronkaisen suoritusta.

Kolmas kilpailussa mukana ollut suomalainen, Lauri Lassila, epäonnistui. Lassilalla ei tänään kulkenut sen paremmin lasku kuin hypytkään. Kuumeilusta kärsinyt Lassila putosi tänään kauas kärjestä ollen lopputuloksissa vasta sijalla 34.

- Latella ei vaan tänään kulkenut. Hänkin on kärsinyt joukkuetta vaivanneesta kuumeesta ja se on ottanut veronsa. Vielä eilen ja tänäänkin oli kuumetta, päävalmentaja Lehtikallio sanoi.

Tämän kauden voitolla avannut Janne Lahtela on edelleen toipilaana. Pitkään vaivanneesta virustaudista toipuva Lahtela päätti jättää kisan Inawashiron parikumpareiden tapaan kokonaan väliin ja keskittyä parantelemaan itseään.

- Janne on paranemaan päin, mutta edelleen toipilas. Eiköhän se levolla pitäisi ohi mennä, mutta tietysti Suomessa pitää suorittaa hieman tarkempia tutkimuksia, jotta saadaan selville, mikä on taudin aiheuttaja. Lasku on Jannella hyvässä kunnossa. Nyt pitää vain saada mies kuntoon, Lehtikallio kertoi.

Aivan täysin tyytyväinen ei Lehtikallio ollut kuluneen kuuden viikon kilpailukiertueen saavutuksiin. Toinen ja kolmas sija olivat parasta suomalaisantia, mutta voittoa ei USA:n eikä Japanin rinteiltä irronnut.

- Eihän tämä ihan täysin tyydytä, kun tavoitteet on ollut paljon korkeammalla. Eihän tämänkään päivän suoritus sinänsä huono ollut, kun kaksi laskijaa oli kuitenkin kymmenen parhaan joukossa. Totuus on kuitenkin se, että ei tähän voi tyytyväinen olla, kun tavoitteet on kuitenkin asetettu aivan johonkin muualle kuin top kympin joukkoon pääsyyn, Lehtikallio totesi ja jatkoi

- Ehkä tämä tuleva parin päivän tauko kotona Suomessa tekee koko joukkueelle ihan hyvää. Saa vähän hengähtää ja vetää happea. Sitten lähdetään uudella sykkeellä testaamaan tulevaa olympiarinnettä Italian Sauze D’Oulxiin.

Kumparejoukkue saapuu Suomeen lauantai-iltana.

Matka jatkuu jälleen tiistaina ja kohteena on siis Italian Sauze D’Oulx. Kumparelaskun seuraava osakilpailu lasketaan perjantaina 18.2.2005.

Lisätietoja antaa päävalmentaja Pekka Lehtikallio, puh. 040-747 6719