Uutisen päiväys

19.3.2006← Takaisin

Sami Mustonen kokonaiscupin kolmas

Freestylehiihdon maailmancupin finaaleissa Kanadan Apexissa laskettiin sunnuntaina aamuyöstä kumparelaskun kauden viimeinen osakilpailu

Freestylehiihdon maailmancupin finaaleissa Kanadan Apexissa laskettiin sunnuntaina aamuyöstä kumparelaskun kauden viimeinen osakilpailu. Suomalaisista mukana finaalissa oli laskemassa Sami Mustonen. Finaalikilpailussa Mustonen epäonnistui hieman jääden 15. sijalle. Kumparelaskun kokonaiscupissa Mustonen piti hienosti kolmannen sijansa. Maailmancupin voiton vei Australian Olympiavoittaja Dale Begg-Smith. Toiseksi laski kauden yllättäjä, nuori Kanadan Alexander Bilodeau.

Sami Mustosen kausi oli kaksijakoinen. Mustonen laski kauden aikana takuuvarmasti lähes kaikissa osakilpailuissa finaaliin ja otti lukuisia palkintosijoja. Kauden suurin takaisku Mustosella tuli Torinon Olympiarinteessä. Torinossa Mustonen jäi finaalin ulkopuolelle lähes puolitoistavuotta kestäneen maailmancupien finaaliputken jälkeen.

”Olen tyytyväinen maailmancupkauteeni. Tämä vuosi sivuaa maailmancupissa toiseksi parasta kauttani. Kaudella 2000 laskin kokonaiscupissa toiseksi ja kaudella 2002 kolmanneksi. Ainoa miinus tästä kaudesta osui juuri Olympiakisoihin. Lajin luonne on sellainen että epäonnistumisen ja onnistumisen raja on todella ohut. Laskettaessa kärkisijoista suoritusten vaikeus on sitä luokkaa että varmisteluun ei ole mahdollisuutta ja virheitäkin tulee silloin tällöin. Positiivinen kausi kaikesta huolimatta,” Sami Mustonen kertoo.

Seuraavaksi Suomen freestylehuiput laskevat Rukalla SM kilpailujen merkeissä 31.3-02.04.