Uutisen päiväys

3.3.2007← Takaisin

Sami Mustonen kakkonen Vossissa

Kisan voittoon laski australialainen olympiavoittaja Dale Begg-Smith. Sami Mustonen palasi palkintopallille sijoittuen toiseksi. Kolmas oli USA:n David Babic.

Sami Mustonen oli alkukilpailun ykkönen yli pisteen erolla, mutta pieni virhe finaalilaskussa pudotti Mustosen sijan alemmas. Tapio Luusua laski myös finaalissa, mutta liian iso ylähyppy pilasi finaalilaskun.
- Aivan mahtavaa. Täällä laskettiin taas pitkästä aikaa kumpareita, jyrkkä mäki niin kisa muutakin kuin pelkkää hyppäämistä. Alkukisassa mäki oli jäässä, mikä sopi minulle. Muut oli alkukisassa aika kahvilla. Finaalissa mäki oli jo pehmeä ja loskainen. Hyvä päivä eilisen katastrofin jälkeen, kertoi tyytyväinen Sami Mustonen.

 

Eilisen kisan jälkeen tämän päivän menestys maistui myös päävalmentaja Pekka Lehtikalliolle.
- Eilisen jälkeen fiilikset ei olleet hirveän korkealla. Siihen vielä päälle aamun treenit, joissa Eemeli Kallas löi päänsä ja sai pienen aivotärähdyksen. Koko joukkue oli aika pehmoinen aamun treeneissä. Ennen kisaa sitten kaikki pohdittiin hetki asioita ja haettiin oikein kunnon meininki takaisin. Alkukisa menikin hyvin. Finaaliin lähdettäessä oli tunne, että tänään napataan pari palkintosijaa. Niin kuin monta kertaa olen sanonut, niin huipulla kaikki on pienestä kiinni. Tästä on mahtava lähteä Madonnaan kohti MM-kisoja, lopettaa Lehtikallio.

 

tulokset: www.fis-ski.com