Uutisen päiväys

20.3.2009← Takaisin

Saksalaisjuhlat myös miesten kilpailussa – Suomalaismiehet vaisuja

    Sami Jauhojärvi oli parhaana suomalaisena 13:s 3,3 kilometrin vapaalla hiihtotavalla hiihdetyllä matkalla Falunissa. Final Tourin prologin voittajaksi urakoi Saksan Axel Teichmann, Sveitsin Dario Cologna oli toinen ja Tsekin Martin Koukal kolmas.

    Muista suomalaisistaJuha Lallukka oli 25:s, Matti Heikkinen 73:s ja Martti Jylhä 74:s. Kalle Lassilaa ei kilpaladuilla nähty, koska miehen jalat kramppasivat pahasti Tukholman sprintissä, joten hän katsoi parhaimmaksi jättää Falunin hiihdot väliin.
    Suomalaismiesten hiihtovauhti ei perjantaina riittänyt hätyyttelemään kärkeä, mutta Falunin kilpareitti oli myös rankka maailmancupin kärkimiehelle Norjan Petter Northug. Norjalainen oli tänään seitsemäs, häviten voittajalle yli kahdeksan sekuntia.

    ”Sellainen pieni terävyys puuttui hiihdosta, mitä tarvittaisiin näissä karkeloissa. Alkuverryttelyn tein todella huolellisesti, joka tuotti hyvää tulosta. Hyvä kisa, koska odotin huonompaa sijoitusta ja hiihtoa. Huomenna otetaan miehestä kaikki irti.”, Jauhojärvi tuumasi.

    Muidenkaan suomalaisten suksi ei luistanut toivotulla tavalla.

    ”Surkeaa hiihtoa. Aloitin rauhallisesti, mutta vauhti ei ollut missään vaiheessa riittävää. En pystynyt iskemään tarpeeksi edes helpoissa paikoissa”, Jylhä harmitteli.

    Tulokset ja maailmancupintilanteet: www.fis-ski.com

    Maailmancup jatkuu Falunissa lauantaina ja sunnuntaina. Lauantaina ohjelmassa on yhdistelmäkilpailu ja sunnuntaina naisten vapaan 10 kilometriä sekä miesten 15 kilometriä.