8.1.2005← Takaisin

Saksa paras Willingenin joukkuekisassa – Suomi toisena

Mäkihypyn maailmancupissa hypättiin tänään ensimmäinen joukkuekilpailu, tosin kilpailu Saksan Willingenissä typistyi yhden kierroksen mittaiseksi hankalien sääolojen vuoksi.

Kun suora lähetys Willingenin joukkuemäestä alkoi, oli vielä harjoituskierros kesken huonojen sääolojen vuoksi. Jo aamupäivällä puhelu Saksaan kertoi, että vettä satoi vaakasuoraan ja tuuli oli vaarallisen voimakas. Siltä se näytti vielä televisiossa ja kilpailun alku viivästyikin puolisen tuntia.
 Tuuli heitteli kokeneita ja kokemattomia hyppääjiä pahannäköisesti ja tv-kommentaattori Toni Nieminen totesikin kilpailun näyttävän siltä, että sitä viedään väkisin läpi suurten yleisömassojen takia. Monet huippumiehet epäonnistuivat rankasti. Esimerkiksi mäkiviikollakin 6:ntena ollut Norjan Roar Ljökelöy hyppäsi 75 meriä Georg Späthin 147-metrisen jälkeen ja Norja jäi 9:nneksi. Myöskään Adam Malyszin tai Martin Höllwarthin hypyt eivät häikäisseet tällä kertaa. Iloisiakin yllätyksiä kuitenkin nähtiin; Venäjän joukkue yllätti 4 sijallaan.
 Kilpailuun mahtui myös kaatuminen, mikä varmasti vaikutti myös osaltaan juryn päätökseen lopettaa kilpailu ensimmäisen kierroksen jälkeen. Saksan Alexander Herr kaatui 148 metriin kantaneen hyppynsä pahannäköisesti ja piteli polveaan. Syy kaatumiseen oli liian suuri vauhti tuuliin nähden, jotka olivat miltei liian hyvät. Kaatuminen ei kuitenkaan vaikuttanut Saksan joukkueen menestykseen, isäntäjoukkue voitti kilpailun 14,3 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Suomeen. Voiton Saksalle varmisti ankkurina onnistunut Georg Späth, joka ponkaisi 147 metriä. Joukkueessa hyppäsivät myös Maximillian Mechler ja Michael Uhrmann. Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Itävalta jäi Saksasta jo 51,6 pistettä.

Suomen joukkueessa hyppäsivät Matti Hautamäki (134 m), Risto Jussilainen(132,5 m), Tami Kiuru (113,5 m) ja Janne Ahonen (145,5m). Hautamäki ja Jussilainen onnistuivat voittamaan ryhmissään hypänneet saksalaiset, mutta kukaan suomalainen ei ollut paras ryhmässään. Suomi jatkaa toisena maiden välisessä maailmancupissa Itävallan vanavedessä.

Maailmancupsirkus pysyy Willingenissä, missä hypätään huomenna henkilökohtainen kilpailu.