Uutisen päiväys

19.2.2009← Takaisin

Saarisen unelma täyttyi

Aino-Kaisa Saarisen urheilu-uran yksi suuri unelma täyttyi torstaina, kun hän voitti MM-kultaa Liberecissä. Perinteisen kympin ykkössija oli hollolalaiselle tunteikas hetki, ja hän herkistyikin kyyneliin maaliin tultuaan.

”Aikun” ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali tuli 4,2 sekunnin erolla Italian Marianna Longaan. Hienon suomalaispanoksen täydensivät neljänneksi sijoittunut Virpi Kuitunen ja seitsemänneksi sijoittunut Pirjo Muranen. Aikuisten arvokisadebyyttinsä tehnyt Krista Lähteenmäki oli 37:s.

Kilpailun jälkeen Saarinen joutui melkoiseen pyöritykseen, kun kaikki halusivat osansa tuoreimmasta suomalaisesta maailmanmestarista. Haastatteluja, haastatteluja, haastatteluja, kuvausta ja kukitusta.
”Oli vahva tahto alusta lähtien, että tänään on mun päivä! Jahtasin vain kultaa alusta lähtien. Hiihto tuntui tosi helpolle ja hyvälle, koko ajan pystyin tekemään hyvää vahvaa työtä. Kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan, tiesin tarkasti tilanteen koko ajan ja pystyin hyvin pistämään hanaa loppuun”, Saarinen sanoi.
"Paras tunne koskaan! Ensimmäisen kierroksen jälkeen päätin lisätä vauhtia. Ehkä jossain kahdeksan kilometrin jälkeen olin varma, että voitan. Etenen askelittain MM-kisojen ohjelmassa, seuraavaksi yhdistelmäkilpailu", Saarinen kertoi kansainvälisessä pressissä.

Virpi Kuitunen keikkui koko matkan mitalitaistossa, mutta jäi neljänneksi. Puolan Justyna Kowalczyk vei viimeisen mitalin 5,6 sekuntia espoolaista nopeampana.
”Ei ollut omaa parasta. Mutta siihen nähden, mitä on ollut, olen erittäin ylpeä, että pystyin pakottamaan itseni noin. Pelkkä pää vaan ei riitä täällä”, vahvasti taistellut Kuitunen tuumi.

Lähteenmäki on Liberecissä opintomatkalla tulevia vuosia varten. Avausmatka toikin 18-vuotiaalle arvokasta kokemusta.
”Ei oikein hyvä. Ei ollut terävää, hyvin pystyi taistelemaan perushiihtoa, mutta ei se mitään lentoa ollut. Aika taistelua, mutta jaksoin maaliin”, Lähteenmäki sanoi.




Tulokset: www.fis-ski.com