Uutisen päiväys

21.2.2009← Takaisin

Saarisen mitaliputki jatkui

Aino-Kaisa Saarisen mitaliputki Liberecin MM-kisoissa sai jatkoa, kun hän otti yhdistelmäkilpailussa pronssia. Saarinen hävisi jännittävän kilpailun jälkeen mestariksi hiihtäneelle Justyna Kowalczykille kahdeksan sekuntia.

Hopean vei Norjan Kristin Störmer Steira. Yhteislähdöllä käydyssä kilpailuissa porukka hajosi jo perinteisen osuudella, ja vapaalla kärkisijoista taisteli pitkään viisi naista. Lopulta voittotaisto käytiin Kowalczykin ja suuren osan matkasta vetäneen Steiran kesken, vaikka Saarinen roikkui pitkään kaksikon kannassa pienestä erosta huolimatta.
”Pronssi maistuu hyvältä! Mulla oli ihan mielettömän hyvät sukset. Voitosta lähdin hiihtämään, mutta tuossa viimeisessä ylämäessä nuo sitten meni. Vapaan hiihto oli teknisesti himpun verran rauhatonta, ehkä vähän hermostunutta. Siinä jäi petrattavaa. Sain voitosta extraenergiaa. Seuraavissa kisoissa tavoite on ottaa lisää mitaleita”, Saarinen sanoi iloisena ja kiitti paikalla kisoja seuraavia läheisiään tuesta.
Virpi Kuitunen oli 13:s, Riitta-Liisa Roponen 23:s ja Riikka Sarasoja 24:s.
”Pertsassa oli vähän liian herkkä suksi. Ei ollut paras vire ja huonolla pidolla meni noin. Vapaa lähti jo hyvin, tiesin, että varikolla odottaa hyvä pari ja tiesin, että pääsen fiilistelemään”, Kuitunen kuvasi yhdistelmäkilpailunsa kulkua.
Riitta-Liisa Roponen tavoitteli parannusta Sapporossa tulleeseen viidenteen sijaan, mutta tuloksena oli 23. sija.
”Emmä tiiä. Perinteinen oli sellaista roikkumista, vapaa ei lähtenyt kulkemaan ja takaa-ajo vei energiaa. Perinteisellä ei ollut varmaan mikään huippusuksi, vapaassa oli kyllä ihan kilpailukykyinen. En muista milloin olen viimeksi noin huonosti hiihtänyt”, Roponen huokasi pettyneenä.
”Tavoite oli 20 joukkoon, mutta olen ihan tyytyväinen”, MM-kisadebyytin tehnyt Sarasoja sanoi iloisena.
Suomen hiihtäjät ovat saavuttaneet kisoista jo kolme mitalia.